Hoşgeldiniz  

Gaziantep Yiyecekleri Şenliği İle Antep Kültürü Ataşehir’de

admin | 21 Eylül 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliği’nin 19.’su bu yıl 20-21-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Ataşehir’de düzenleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

DR.Oya Özkan Peker başkanlığında, İnal Aydınoğlu’nun Onursal Başkanı olduğu İstanbul Gaziantep Derneği, Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ataşehir Atatürk Mahallesi’nde Gaziantep mutfağı ve kültürünün tanıtıldığı Gaziantep Yiyecekleri Şenliği’nin 19’uncusu düzenleniyor.

Ataşehir Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen 19. Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, DR.Oya Özkan Peker başkanlığında, İnal Aydınoğlu’nun Onursal Başkanı olduğu İstanbul Gaziantep Derneği ev sahipliği ile Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Ak Parti milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ataşehir’de düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği’ne, İstanbul Gaziantep Derneği Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin, Belma Satır, Müslüm Yüksel, 27. Dönem milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Başkan Yardımcıları Deniz Kutlu, Ekrem Köse, Fen İşleri Müdürü Ali Cihan Sakman, Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gaziantep Federsyon Başkanı ve diğer STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dünya mutfağında önemli yere sahip Türkiye’nin ve bölgenin gastronomi merkezi Gaziantep kültürünü İstanbullulara yakından tanıtacak şenlikte, Antep mutfağına özgü birçok yemeğin yapılışı da sergileniyor.

Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan şenlikte Gaziantep’e özgü; kebap, içli köfte, baklava, kadayıf, yuvarlama, katmer, kuru patlıcan dolması ve Antep fıstığı gibi onlarca yöresel lezzet tanıtılıyor.

Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Migros Genel Müdürlüğü arkasında 09.00 ile 21.00 arasında düzenlenecek şenlik, 22 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.

20-21-22 Eylül'de 3 gün Beyrandan kebaba, katmerden kadayıfa Gaziantep’in Yöresel lezzetlerin Ataşehir’e taşındığı 19. Gaziantep Yiyecekleri Şenliği açılışı.

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 20. September 2019

20-21-22 Eylül'de 3 gün; Beyrandan kebaba, katmerden kadayıfa Gaziantep’in Yöresel lezzetlerin Ataşehir’e taşındığı 19. Gaziantep Yiyecekleri Şenliği başladı.

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 20. September 2019

20-21-22 Eylül'de 3 gün Beyrandan kebaba, katmerden kadayıfa Gaziantep’in Yöresel lezzetlerin Ataşehir’e taşındığı 19. Gaziantep Yiyecekleri Şenliği başladı.

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 20. September 2019

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.