Hoşgeldiniz  

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metro Projesi’nde Ray Döşeniyor

admin | 18 Ocak 2020 | Ataşehir Ak Parti, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Kazı çalışmaları tamamlanan, ray döşenmeye başlanan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi’nde İlk Ray Kaynağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni’nde yaptığı konuşmada, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi’nde sona yaklaşıldığını söyledi.

İSTANBUL’DAKİ DİĞER TÜM TOPLU TAŞIMA HATLARIYLA BAĞLANTILI

Türkiye’yi dev projelerle tanıştırdıklarını, İstanbul Havalimanının da bu projelerden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanına ulaşımı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla metro inşasına hemen başladıklarını, toplam uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan bu metro güzergahının İstanbul’daki diğer tüm toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılı olduğunu söyledi.

RAYLAR VE BAĞLANTI MALZEMELERİ YERLİ FİRMALARCA ÜRETİLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin rayları ve bağlantı malzemelerinin yerli firmalarca üretildiğine işaret ederek, “İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemde ülkemizde üretimi mümkün olan hiçbir işin dışarıdan getirilmesine rıza gösteremeyiz. Bu konuda varsa yapılan yanlışlar, hepsinin de derhal düzeltileceğine inanıyorum” dedi.

HASDAL’A KADAR OLAN BÖLÜMÜ BU YILIN SONUNDA HİZMETTE

Hedeflerinin ilk 28 kilometrelik kısmı oluşturan ve Hasdal’a kadar olan bölümü bu yılın sonunda, Kâğıthane bölümünü 2021 Nisan ayında, Gayrettepe’yi de 2021 Ağustos ayında hizmete almak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşası devam eden hızlı tren hatlarıyla İstanbul’u Türkiye’nin dört bir noktasına bağlayacaklarını, Kuzey Marmara Otoyolu’nun kalan kısımlarının da önümüzdeki aylarda hizmete açılacağını bildirdi.

TÜRKİYE’NİN İLK HIZLI METROSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray ve Avrasya’dan sonra, Boğaz’ın altından geçecek olan yeni tünel Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt proje çalışmalarının da bitirdiklerini açıkladı. Bu projenin günlük 6,5 milyon yolcunun kullanacağı toplam 11 farklı raylı sistem hattını birbirine bağlayacak hızlı metro karakterinde bir raylı sistem olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük İstanbul Tüneli’nin ihale hazırlık çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.