Hoşgeldiniz  

Fırat’ın Doğusundaki Terör Koridorunu Parçalamakta Kararlıyız

admin | 26 Temmuz 2019 | Ataşehir Ak Parti, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusundaki terör koridorunun parçalanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Fırat’ın doğusunda terör koridorunun oluşmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, “ABD ile Suriye sınırları boyunca güvenli bölge oluşturmaya yönelik görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız” dedi.

İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK SEVİYEYE SAHİP TÜRKİYE’YE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karada, denizde ve havada kendisinin ve dostlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyeye sahip Türkiye’ye ulaşmaya az kaldı. İnşallah birkaç yıl sonra bu konuda bambaşka bir Türkiye manzarasıyla karşılaşacağız.  Ne pahasına olursa olsun, Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız” vurgusunda bulundu.

EKONOMİSİ GÜÇLÜ OLMAYAN ÜLKELERİN EGEMENLİK HAKLARINI KULLANAMAZ

Ekonomisi güçlü olmayan ülkelerin egemenlik haklarını da istediği gibi kullanamadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl Türk ekonomisine yönelik saldırıların etkisinin önemli ölçüde giderildiğini, benzer bir saldırıya maruz kalan Rusya’nın ise dört yılda durumu ancak kontrol altına alabildiğini kaydetti.

SURİYE SAHASINDAKİ OPERASYONLARIMIZLA AFRİN-CERABLUS HATTINDA BOZDUK

Erdoğan, “Ülkemizi güney sınırları boyunca bir terör koridoruyla kuşatma projesini Suriye sahasındaki operasyonlarımızla Afrin-Cerablus hattında bozduk. Buna rağmen, Fırat’ın doğusunda hâlâ aynı gayret sürüyor. 1984 yılından beri ülkemize yönelik terör saldırılarının merkezi olan Kuzey Irak sınırlarımızda Pençe-1 ve Pençe-2 harekâtlarıyla ilk defa kalıcı çözümler bulma yolundayız. Amacımız, teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır. “ Dedi.

IRAK VE İRAN YÖNETİMLERİYLE GÖRÜŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erbil’deki Konsolosluk görevlisine yapılan saldırı gerçekleştiren teröristlerin tamamının ya yakalandığını ya da etkisiz hâle getirildiğini açıklayarak, “Biz PKK denen çıbanbaşını Kuzey Irak’tan tümüyle kopartıp atmadığımız sürece bu tür saldırılar ülkemiz içinde ve dışında hep devam edecektir. Irak ve İran yönetimleriyle de bu konuda önemli ölçüde görüş birliği içindeyiz” dedi.

ABD’NİN AKLISELİMLE HAREKET EDECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ

ABD ile Türkiye–Suriye sınırı boyunca yaklaşık 30-35 kilometre derinliğinde Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge oluşturmaya yönelik görüşmelerin sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemleri konusunda da ABD’nin aklıselimle hareket edeceğini umut ettiğini söyledi.

“TÜRKİYE’YE DAHA FAZLA ADALETSİZLİK YAPILMAMALIDIR”

S-400 sistemlerinin Türkiye’ye gelmeye devam ettiğini, montaj ve eğitim safhalarının ardından önümüzdeki baharda, Nisan 2020’de bu sistemlerin aktif olarak kullanılmaya başlanacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “F-35 projesinden dışlanma tehditleri başta olmak üzere, bu konuda Türkiye’ye yöneltilecek hiçbir tehdidinin ve yaptırımın ülkemizi güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacağını buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Bu meselede Türkiye’ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

AKLISELİM SAHİBİ KÜRT, ARAP, TÜRKMEN KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

Erdoğan, “Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın atına girecek ya da zillete razı olacaktır. Onun için buradan Suriye’nin kuzeyindeki tüm aklıselim sahibi Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerime sesleniyorum, gelin hep birlikte bu PYD denen iş birlikçi zalim örgütü bir an önce tasfiye edelim. Suriye’nin huzura, güvenliğe, felaha kavuşmasının ilk ve önemli şartı, PYD denen bu kiralık katil sürüsünün ortadan kaldırılmasıdır” şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.