Hoşgeldiniz  

Fener Alayıyla Yürüyen Ataşehirliler Nilüfer’le Eğlendi.

admin | 30 Ekim 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

battal ilgezdi_nilüferCumhuriyetin 90. Yılında, Fener Alayı sonrası Cumhuriyet Meydanı’ndaki Nilüfer konserinde konuşan Başkan İlgezdi ‘Cumhuriyeti korumak için adayım.’ dedi.

Recep Kenan/haberinasli.com

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve 29 Ekim sabahı tebriklerin sunulması ile başlayan Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları, Resmigeçit ve törenler ile devam edip; coşkulu ve kalabalık bir katılımla gerçekleşen fener alayının son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Nilüfer konseri ile sona erdi.

Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları kapsamında Ataşehir Özgürlük Parkı’nda başlayan ve Ataşehir Bulvarı üzerinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen Fener Alayı’na Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Ataşehir’de on binlerle ifade edilecek sayıda Ataşehirliyle, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile kızları Turnam’ın katıldığı coşkulu Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşti.

Bir bölümde halkın içerisinde en ön safta diğer kısımlarda araç üzerinde Ataşehirlileri selamlayarak Fener Alayı yürüyüşüne katılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye Ataşehirliler yoğun sevgi gösterisinde bulundular.

Fener Alayı yürüyüşü ile Cumhuriyet Meydanı’na gelen Ataşehirliler buradaki konser alanında ünlü sanatçı Nilüfer ile buluştu.
Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Fener Alayı ile konser alanına gelen Cumhuriyet Bayramı coşkusu içerisindeki Ataşehililer, sevilen sanatçı Nilüfer’in unutulmaz şarkılarını eşsiz yorumundan dinlediler.

Alandaki izleyici çokluğu ve coşkusunun sahnesine yansıdığı gözlenen Nilüfer seslendirdiği eserleri ile Ataşehirlileri eğlendirdi.

CUMHURİYETİ KORUMAK İÇİN ADAYIM.

Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları kapsamında verdiği konserle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katkı veren sevilen sanatçı Nilüfer’e çiçek ve plaket vermek üzere sahneye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaptığı kısa konuşmada; “Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümüne hoş geldiniz. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Cumhuriyet Bayramımız; Atatürk ve silah arkadaşlarının kanıyla, canıyla verdikleri kurtuluş savaşının bir eseridir. Cumhuriyet yaşam boyu korumamız gereken en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet bağımsızlıktır. Cumhuriyet özgürlük ve demokrasidir. Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet farkı olmadan; özgürce, kardeşçe yaşamaktır. Cumhuriyet çağdaşlıktır. Cumhuriyet fakirin adaletidir. Cumhuriyet kadınlarımızın yaşam hakkı yönetimdir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.”diye seslenerek verdi, cumhuriyet mesajını.

”Ne yazık ki bu günlerde Cumhuriyete, laikliğe saldırılar var. ‘Cumhuriyet amaç değil, araç.’diyenlere buradan sesleniyoruz. Cumhuriyet bir tek yolla kollanır ve korunur. O yol Mustafa Kemal’in yoludur. O yol Mustafa Kemal’in devrimlerinin yoludur. Bu gün cumhuriyetimizi, ülkemizin dört bir yanında kutluyoruz. Selam olsun Cumhuriyet için alana dökülen sevgili yurttaşlarıma. Taksim’dekilere, Kadıköy’dekilere, Tandoğan’dakilere, İzmir’dekilere Ataşehir’den selam olsun. Tüm Cumhuriyetçilere, tüm Türkiye’ye selam olsun. Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, Tanrı’dan rahmet diliyorum. Biliyorum ki gençliğimiz ve sizler olduğunuz sürece hiç kimse cumhuriyete dokunamaz. Çünkü cumhuriyet bizim yaşam biçimimiz.”diyerek sözlerine devam eden Başkan Battal İlgezdi, “Hep soruyorlar aday mısın?”diye dedikten sonra; “Evet, adayım! Cumhuriyeti korumak için adayım. Ataşehir’i almak için adayım.”diye seslendi, kendisini alkışlayan alandaki coşkulu kalabalığa.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.