Hoşgeldiniz  

Faik Öztrak: ‘İnsanlarımız Canıyla Cüzdanı Arasına Sıkıştı’

admin | 21 Nisan 2020 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kovid 19 salgının iyi yönetilmediğini iddia ederek, “İnsanlar canı ile cüzdanı arasında sıkıştı.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Küresel tehlike yeni tip korona virüs (Kovid 19) salgını ile mücadele ve belediyelere yapılan engellemeler ile ilgili partisinin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak,

KİM DURDURMUŞ BU PROJEYİ? MEVCUT ULAŞTIRMA ALTYAPI BAKANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başakşehir Şehir Hastanesi açılışında yaptığı açıklamaya cevap veren Faik  Öztrak, açıklamasında, “İBB bir torba tasarı ile bu yolların yapımına başlamış. Hastane çevresinde yol yapımına başlanmıştır. Burada sıfırdan bir yol yapılmamış mevcut yol yenilenmiş. 2018 yılı Temmuz ayında durdurulmuş o hastaneye giden yol. Ekrem İmamoğlu o görevde değil şu an. O zaman kim durdurmuş bu projeyi; Mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu.”

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM

Faik Öztrak, TBMM’nin açılışının 100. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile ilgili açıklamalarında: “(23 Nisan) Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Gazi Meclisimizin 100. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan herkesi minnetle anıyoruz. Gönül isterdi ki bu bayramı kol kola kutlayabilelim. Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Bu büyük bayramı büyük coşkuyla evlerimizde kutlayalım. Tedbiri elden bırakmayalım.” İfadelerini kullandı.

SİZ CUMHURBAŞKANIN SÖZCÜSÜ MÜSÜNÜZ, MECLİS BAŞKANI MISINIZ?

“İnfaz yasası için toplanan meclis TBMM’nin kuruluşunun 100. yılında da toplanmalıdır.” Diyerek TBMM 100. Kuruluş kutlamaları ile ilgili görüşünü açıklayan Öztrak; “ TBMM Başkanı 23 Nisan’da Genel Kurul’daki özel oturuma cumhurbaşkanının katılmayacağını söyleyerek diğer liderlere de oturuma katılmamayı önerdi. Siz cumhurbaşkanın sözcüsü müsünüz, meclis başkanı mısınız?  100. yılında Meclisimizin şanına yakışan TBMM kürsüsünden milletimize parti liderlerinin seslenmesidir. Bu milletimize de moral olacaktır. Meclis’teki oturuma genel başkanımız katılacaktır. Gerekli önlemleri alarak Meclis kürsüsünden milletimize seslenecektir.” Dedi.

İYİLİKTE YARIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

“Salgının başından bu yana milletimizin yükünü azaltmaya çalışıyoruz iyilikte yarışmaya devam edeceğiz. Salgın bir yandan insanlarımızın yaşamını diğer yandan geçimini tehdit ediyor. Ülkeyi yönetenler saraylarına kapanmış halka dönüp bakmamaktadırlar. Belediyelerimizi de engellemeye çalıştırmaktadırlar. Saray halkın aşına, işine sahip çıkmak yerine siyasi hınçla hareket ediyor. Saray CHP’nin hizmetleriyle mücadele ediyor. Belediyelerimize açılan hukuksuz soruşturmalar, aş evlerinin hesaplarına bloke konması, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sahra hastanesinin kapatılması, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı yasaklanması gerçeği gözler önüne seriyor.”

MİLLET CANIYLA UĞRAŞIRKEN KENDİ İKBALLERİNİ DÜŞÜNENLERİ UNUTMAYACAKTIR

“Millet canıyla uğraşırken kendi ikballerini düşünenleri unutmayacaktır. CHP’li belediyeleri sarayın tüm engellemelerine rağmen ayrım yapmadan hizmete devam edeceklerdir.

“Türkiye’nin hariciyesini, dahiliyesini, ordusunu, yargısını paralel yapıya teslim eden partinin üyesi belediyelerimizi paralel yapı olmakla suçladı. 5 koyun gütmeyi dilinden düşürmeyenler 5 maske dağıtmayı beceremediler. 1 ay oldu. Caka satmak uğruna İspanya’ya, İtalya’ya, İngiltere’ye tonlarla maske göndermeyi biliyorsunuz.”

EKONOMİDE EN ÖNEMLİ SERMAYE GÜVENDİR

“17 yıllık yönetimlerinde 2 trilyon 346 milyar dolar kaynak toplayıp harcadılar. Milleti parmağındaki alyansı satma noktasına getirdiler. Milletin aşını, işini koruyacak tedbirleri almıyorlar. İnsanlarımız salgınla cüzdan arasında sıkıştı. Salgınla mücadele çerçevesinde kapatılan iş yerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devlet versin. Esnafın, KOBİ’nin devlete olan vergisini faiziyle ertelemek çözüm değil, hibe verin. Millet vergisini veriyor, verginin de vergisini alıyorsunuz. Hizmet vermek zorundasınız. İktidar olmak muktedir olmayı gerektirir. Milletin zor gününde yanında duramıyorsanız koltuğu bırakıp gideceksiniz. İktidar koltuğu şikayet değil çözüm makamıdır. Ekonomide en önemli sermaye güvendir.”

ÇİN’DEKİ VAKA SAYISINI AŞTIK

“Dün Çin’deki vaka sayısını aştık. En çok vaka olan 7’nci ülkeyiz. Kaybettiklerimize rahmet, hastalarımıza sabır diliyoruz. Son dönemde test sayısında artış olsa da nüfusuna göre en az test yapan ülkelerden birisiyiz.”

HOŞUNA GİTMEYEN YAYINLARA RTÜK SOPASINI YAPIŞTIRIYOR

“Hoşuna gitmeyen yayınlara RTÜK sopasını yapıştırıyor. Ekranları karartıyorlar. Son olarak Cumhuriyet gazetesi hedefte. Damat Kanal İstanbul güzergahında arsa aldığını haber yapan muhabire dava açıyor. Haber yalan mı, değil.”

DÜNYADA BÜYÜK PARKLAR, FUAR ALANLARI SAHRA HASTANESİ OLARAK DÜZENLENİR

“Açız diyen vatandaşa geber diyen bürokratlar bunlarda. Sağlıkçılara yük oluyorsunuz diyen valiler bunlarda. Adana’daki hastaneyi İstanbul’daki şehir hastanesiyle karşılaştırıyorsanız yanlıştır. Dünyada büyük parklar, fuar alanları ve buna benzer yerler sahra hastanesi olarak hazırlanmaktadır. Başkanımız da bunu yapmaktadır. Yalanı doğru gibi anlatmakta bu hükümet sözcülerinin eline kimse su dökememektedir.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.