Hoşgeldiniz  

Etrafına 2.5, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e 1.50 Emsal

admin | 14 Ocak 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Genel, Kültür & Sanat, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Sadık Semih Kayhan, Etrafta emsal 2.5 iken komisyonda bekletilen 1/5000 ölçekli (NİP)planında en yüksek yoğunluğun 1.60’a bir çok yerde de 1.44’e geldiğine dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel planları ile ilgili gelişmeler hakkında Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’a değerlendirmelerde bulundu.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL İMARI BÜYÜKŞEHİR’DE

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel planları ile ilgili gelişmeler hakkında Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’a yaptığı açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, “Biz, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel ile ilgili Büyükşehir’e 1 yıl kadar önce yapılan 1/5000 ölçekli (NİP)plan yapıldığını meclisten geçtiğini, henüz kesinleşmediğini Büyükşehir Belediye Başkanı’nın imzasında kaldığını ve daha sonra iade edilen planın komisyonda olduğunu anlattık.”” Diye konuştu.

ATAŞEHİR EN FAZLA İMAR PROBLEMİ OLAN İSTANBUL’UN İLÇELERİNDEN

Ataşehir’in İBB’deki imar çalışmalarını takip ettiklerini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, “Ataşehir imar konusunda en fazla problemi olan İstanbul’un ilçelerinden bir tanesi. Kurulalı 10 yılı geçti. Yenisahra ve Barbaros dışında bir çok mahallemizdeki imar problemleri henüz çözülmedi.” Dedi.

ETRAFINDA 2.5, MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL’DE 1.50 EMSAL

Sadık Semih Kayhan, yaptığı açıklamada, “Komisyonda bekletilen 1/5000 ölçekli (NİP)planında en yüksek yoğunluğun 1.60’a bir çok yerde de 1.44’e geldiğini gördük. Etrafında Yenisahra ve Barbaros’ta belli metrekareyi (5bin) tamamlayan yerlerde imar 2.5 emsale geliyor. Örnek ve Esatpaşa’da 3,500 metrekarede yine 2.5 emsale denk geliyor. Ümraniye tarafındaki Site Mahallesinde 2.5 emsal. Yani etrafındaki tüm yapılanmalarda 2.5 emsal var. Bunların ortasında kalan 2 mahalle Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’de emsal 1.50, 1.60, çok yerde 1.44’e gelen yoğunluk veriliyor.” İfadelerine yer verdi.

İBB MECLİSİ İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Kent yapısına da, insani ve vicdani olarak baktığınız zaman kimseye anlatmanız mümkün değil. Mantığını çözemiyoruz. Yeni Büyükşehir yönetimine bunu anlattık. Etrafta bu emsaller varken sadece burada düşük emsal vermenin mantığını çözemedik. Bu bir siyasi uygulama mıdır? Siyasi düşünce ise doğru değil. Teknik anlamda da bunun izahı yok. Büyükşehir’den uygulamayı doğru bulmadıklarını ve düzeltmeye çalışacaklarını söylediler. Henüz atamalar ile ilgili süreç tamamlanamadığı için sanıyorum biraz gecikti. Kendileri bunun vicdani olmadığını söylüyor. Dosya komisyonda bekletiliyor. Komisyonlar biliyorsunuz, bir başka partinin çoğunluğunda. Biz önümüzdeki hafta komisyonla görüşeceğiz Battal Başkan’ımızın da talimatıyla… Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’nin talimatıyla İBB Meclisi İmar Komisyonu üyeleri ile görüşeceğiz. Bütün partilerin komisyon üyelerini toplantıya çağırıp, buradaki hukuken, vicdanen ve teknik olarak yanlış olan, uygulamada gecikilen Ataşehir’in genelindeki imar konularını tartışacağız.  10 yıldan beri yapılamayanları, neden yapılamadıklarını, uygulamadaki dengesizlikleri ve acil ihtiyaç olduğunu anlatacağız. Ben onların bu konuda ikna olacaklarına inanıyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.