Hoşgeldiniz  

Esenler Belediye Başkanı’na Trabzon’u Tanıması İçin Kitap

admin | 17 Mayıs 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

rbt

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzonlulara ağır hakaret ettiğini iddia ettiği Esenler Belediye Başkanı’na Trabzon’u ve Trabzonluları iyi tanısın diye kitap gönderdi.

Trabzonlulara ağır hakaret ettiğini iddia ettiği Esenler Belediye Başkanı’na Trabzon’u ve Trabzonluları iyi tanıması için kitap gönderen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Hepimiz biliyoruz ki; Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerini hakkıyla kazandı, alnının teriyle, emeğiyle, sevgiyle kazandı.

Ekrem Bey’in, tertemiz bir biçimde kazandığı seçimi iptal ettirebilmek için birçok girişimlerde bulundular, deliller üretmeye çalıştılar, türlü türlü oyunlar çevirdiler ve sonunda iktidar gücünü kullanarak, vicdanlara ve hukuka sığmayan bir kararla seçimi iptal ettiler.

Bu iptal kararı vicdanları ayağa kaldırmış ve neticesinde Millet daha çok Ekrem Bey’e sarılmıştır.

Bu durumu görenler telaş içinde iftira ve karalama çalışmalarına başladılar.

Esenler Belediye Başkanı, Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonluluğu üzerinden çirkin yakıştırmalar yaparak Trabzonluları Rum Pontus hayallerinin bir parçası gibi göstermeye çalıştı ve biz Trabzonlulara ağır hakaret etti.

Sonrasında özür dahi dilemedi ve büyük hatasını düzeltmek için bir adım atmadı.

Bu durumu değerlendirince bizlerde, bu belediye başkanının Trabzonluları tanımadığı kanaati oluştu.

Trabzonluları tanımasına, yaptığı hatanın büyüklüğünü anlamasına ve hatasından dönmesine katkı sağlar düşüncesiyle kendisine Trabzonluların Milli Mücadeledeki fedakarlıklarını anlatan Türk Tarih Kurumu Yayını olan “Millî Mücadelede Trabzon” kitabını hediye etmeyi uygun gördük.

Umarım bu kitabı okur, Trabzonluları daha iyi tanır, yaptığı hatayı anlar, Trabzonlulardan özür diler ve bir daha bu tür sözleri de ağzına almaz.

Kitabı kendisine iadeli taahhütlü olarak postalıyorum ve Trabzonlu hemşerilerimden de bu konuda destek bekliyorum,

Esenler Belediye Başkanına, Trabzonluları ve Trabzon tarihini öğrenmesini sağlayacak kitaplar göndermelerini rica ediyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.