Hoşgeldiniz  

‘Erzincanlılar Cumhuriyete Ve Kazanımlarına Sahip Çıkacaktır’

admin | 26 Nisan 2019 | Ataşehir, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği 7. Geleneksel Erzincanlılar Şöleni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların buluştuğu 7.Büyük Erzincanlılar Şöleni’nde sahne alan bir birinden değerli sanatçılar yöre kültürünün izlerini taşıyan eserler seslendirdiler.

Memleketi yöneten büyük ve kıymetli insanlar yetiştirdiklerini kaydeden AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) Başkanı Gürsel Sarımaden, her birinin ayrı ayrı onur ve gururları olduğuna işaret edip; “Erzincanlılar dün olduğu gibi, bugün de Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkacaktır. Cumhuriyet ve değerleri gelecek kuşaklara bırakılacak en kıymetli mirastır.” dedi

İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların buluştuğu 7.Büyük Erzincanlılar Şöleni’nde, Türk Halk Müziği sanatçıları Hüseyin Turan, Arzu Şahin, Oğuz Aksaç, Özcan Türe, Mustafa & Müslüm Eke, Eda Alakuş, Cengiz Yurtseven, Filiz Kılıç, Göksel Sağlam, Erkan Özbey ve Kenan Balyemez sahne aldı.

İlknur Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı Bostancı Gösteri Merkezi’nde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 7.Geleneksel Erzincanlılar Şöleni’ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Birim Müdürleri ve Meclis Üyeleri, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan katıldı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın aralarında olduğu 7.Geleneksel Erzincanlılar Şölenine isimler ile birlikte; Erzincan İl ve İlçelerinden İş, Sanat ve STK temsilcilerinin yansıra 4 Bini aşkın vatandaş da katıldı.

MEMLEKET MESELESİ GÖÇTEN PAYIMIZA DÜŞENİ ALDIK

Açılışta konuşan Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkanı Gürsel Sarımaden, “Bir araya gelmekle, birlik olmakla, birlikte yürümekle bu cennet vatani sahiplenebiliriz. İşte bizim özlemimiz ve amacımız da budur. Göç bir memleket meselesi, bizde bu göçten payımıza düşeni aldık. Her Anadolu şehri gibi, biz de yarım asırdır dünya kenti olan İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına savrulduk. Erzincan’dan ayrılırken canımızın bir parçası orada kaldı. Ardımızda anamız babamız kaldı.” Dedi.

ERZİNCANLILAR CUMHURİYETE VE ONUN KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKACAKTIR

Tulum peyniri, Kemah tuzu ve Ekşi suyun tadını geride bırakarak Erzincan’dan göçüldüğünü vurgulayan AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, “Memleketi yöneten büyük ve kıymetli insanlar yetiştirdik. Her biri ayrı ayrı onur ve gururumuz oldu. Erzincanlılar dün olduğu gibi, bugün de Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkacaktır. Cumhuriyet ve değerleri gelecek kuşaklara bırakılacak en kıymetli mirastır.” Şeklinde konuştu.

HEDEFLEDİĞİMİZ BU YOLDA KARARLIKLA YÜRÜYECEĞİZ

AYEDER tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Erzincan Şöleni’ne Anadolu’nun her bölgesinden Erzincanlıların katıldığına işaret eden Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkanı Gürsel Sarımaden, birlikte çalışmanın başarının ana unsuru olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Ait olduğumuz toprakların bize verdiği kimliğimiz; kültürümüz ve ahlaki değerimizdir. Anadolu’nun dört bir yanından gelerek, bu salonu dolduran binlerce Can Erzincanlının muhteşem buluşması da, bu ortak duygunun sonucudur. Tüm bu çaba, çalışma ve koşturmaca yetmiyor. Daha büyük bir aile olmamız gerekiyor. Bir araya gelmenin başlangıç olduğunu düşünerek, biz bu tohumu attık. Bir arada olabilmek, birlikte hareket edebilmek bizleri daha güçlü kılacaktır. Bu birlikteliği, Köy, ilçe Derneklerimiz ve Federasyon Başkanlarımızla, sevdamız Erzincan diyerek, daha büyük başarılar elde edeceğiz. Birlikte çalışmak başarıdır. Ve biz bu başarıya göz diktik. Biz bu başarıyı ve gücü, sizlerle paylaşan hemşerileriniz olmaktan gurur duyuyoruz. Toplumun her kesiminin desteği ile bizler AYEDER Yönetimi olarak hedeflediğimiz bu yolda kararlıkla yürümeye devam edeceğiz” İfadelerine yer verdi.

YARATTIĞINIZ BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAYA MİNNETTARIZ

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, konuşmasını; “Yarattığınız birlik, beraberlik ve dayanışmaya AYEDER yönetimi olarak minnettarız. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, yiğit ve mert Erzincanlılar Hoş geldiniz. Sevgili Can Erzincanlılar. Her birinizi ayrı ayrı yürekten selamlıyor; saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz.” Şeklinde tamamladı.

Yoğun alkışlarla sahneye davet edilen İstanbul ilçelerinden Erzincanlı Kartal ve Beşiktaş Belediye başkanları, verdikleri desteklerden dolayı Erzincanlı hemşerilerine teşekkür ettiler.

Şölen sahne alan sanatçıların seslendirdiği eserler eşliğinde eğlenceyle geç saatlere kadar devam etti. Program sonunda sanatçılara ve diğer katkı verenlere katkılarından dolayı plaket verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.