Hoşgeldiniz  

Ertuğrul Bilican ‘Kayıt Dönemini Sorunsuz Atlatacağız’

admin | 11 Eylül 2018 | Ataşehir, Eğitim, Gündem, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Üst Manşet A- A+

Yaz boyunca 2018-2019 eğitim-öğretim yılı hazırlığı yaptıklarını, yeni sisteme hazır olduklarını, kaydeden Ertuğrul Bilican kayıt dönemini sorunsuz atlatacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, itvhaber.com adına Recep Kenan ile yaptığı söyleşide 2018-2019 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, kayıt çalışmaları ve Ataşehir’deki okulların eğitim-öğretim programını değerlendirdi.

BAŞARILI, HUZURLU, GÜZEL BİR EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI DİLİYORUM

Recep Kenan ile yaptığı söyleşide itvhaber.com haber portalı aracılığıyla, Okullara Uyum Programı çerçevesinde 10 Eylül Pazartesi günü başlayan 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış mesajını da ileten Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, mesajında, “Eğitim-öğretim ordusunun asıl neferleri öğretmen arkadaşlarıma, okul yöneticilerine, velilerimize başarılı, huzurlu, güzel bir eğitim – öğretim yılı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ERTUĞRUL BİLİCAN’DAN itvhaber.com’A ÖZEL AÇIKLAMALAR

Yaz boyunca yeni sisteme uyum hazırlıkları da olmak üzere 2018-2019 eğitim-öğretim yılına hazırlandıklarını, öğretmenlerin sezona seminerle başladığını, eğitim ordusu olarak yeni sezona hazır olduklarını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okula uyum programı ile yeni eğitim-öğretim yılına başlandığını, öğrencilerimizin iyi eğitim alabilmeleri arzu ve isteklerini dikkate aldıklarını, kayıtları adrese dayalı sistem ile yaptıklarını, adres taşıma ve nakil ile gelenleri ön göremediklerini, önümüzdeki haftalarda bütün öğrencilerin okullara yerleşeceğini söyledi.

ÖĞRETMENLERİMİZ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA SEMİNER İLE BAŞLADI

3 Eylül 2018 itibari ile öğretmenlerin eğitim-öğretim yılına başladıklarını kaydeden Ertuğrul Bilican, “Öğretmenlerimizin eğitim-öğretim yılına başlangıcı seminer dönemi ile başladı. Öğretmenlerimizi mesleki gelişmeleri ile ilgili çalışmalar 3 Eylül başlayarak okullarda yürütüldü. Açılış semineri Sayın Bakan’ın Tüm Türkiye’ye hitap eden konuşmasıydı” dedi.

HİZMET İÇİ MESLEKİ GELİŞİM SEMİNERLERİ YAPILDI

Bilican, seminer çalışmaları ile ilgili, “Sayın Bakanımızın hitabı bu konuşmasıyla seminerlerimiz başladı. Okullarımızda geçen hafta hizmet içi mesleki gelişim seminerleri yapıldı. Bu hafta da seminer çalışmaları devam ediyor” açıklaması yaptı.

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA OKULA UYUM PROGRAMIYLA BAŞLADIK

Ertuğrul Bilican, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi hazırlıkları ile ilgili açıklamasını, “Bu hafta ayrıca, 10 eylül tarihi itibarıyla okul öncesi, yani ilk kez okulla tanışan çocuklarımız, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda okula uyum programları uygulamaya başladık. Buradaki amaç, yeni okullarına başlayan öğrencilerin okulu tanımaları… Öğretmenlerini tanımaları. Ve o okul türünde görecekleri dersler hakkında ön bilgilere sahip olmaları. Bir anlamda okula ısınmaları çalışması…” şeklinde sürdürdü.

BİLİCAN, “HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI VE SEMİNERLERİ YAKINDAN TAKİP ETTİM”

Eğitim-öğretim yılı öncesi Ataşehir’deki okulları ve diğer eğitim kurumlarını gezdiğini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, hazırlık çalışmaları ve seminerleri yakından takip ettiğinin altını çizerek, “Bu gün sabahtan itibaren ben de okullarımızı geziyorum. Her türden; ilkokul, ortaokul ve liselere gittim. Hem öğretmenlerimizin seminer çalışmalarında birlikte oldum. Hem de “Okula Uyum” programında sınıfları da gördük” dedi.

YAZ BOYUNCA YENİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILININ HAZIRLIĞINI YAPTIK

Biz, yaz boyunca okul yöneticileri ve ilçe yöneticileri olarak yeni eğitim- öğretim yılının hazırlığı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürdük. Tamamladık. Okulların küçük onarımlarından tutun, son ana kadar devam edecek olan kitapların dağıtımına kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cuma günü itibarı ile bize, depomuza gelmiş olan bütün kitapları öğrencilerin masasına koymuş olacağız. Öğrenciler sıralarında kitaplarıyla eğitim – öğretime başlamış olacaklar.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, itvhaber.com adına Recep Kenan ile yaptığı söyleşide; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları, kayıt çalışmaları ve Ataşehir’deki okulların eğitim-öğretim programı ile ilgili şu ayrıntılara yer verdi:

ÖĞRENCİLERİMİZİN İYİ EĞİTİM ALABİLMELERİ ARZU VE İSTEKLERİ VAR

“Ben, başta eğitim-öğretim ordusunun asıl neferleri öğretmen arkadaşlarıma, okul yöneticilerine başarılı huzurlu güzel bir eğitim – öğretim yılı diliyorum. Velilerimiz için de iyi bir eğitim öğretim yılı diliyorum.  Çünkü hem öğrencilerimizin iyi eğitim alabilmeleri arzu ve istekleri var. Bazı velilerimizde de bu arzu kaygıya kadar gidebiliyor.”

BİZ, EĞİTİMCİLER DAHA İYİ EĞİTİM-ÖĞRETİM ALABİLMELERİ İÇİN ÇABALIYORUZ

“Biz, eğitimciler; yani okul yöneticileri, öğretmenleri hem çocuklarımızın daha iyi eğitim-öğretim alabilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Aynı zamanda velilerimizde var olan bu kaygıyı da yıl içinde birlikte yaptığımız toplantılarla gideriyoruz. Çünkü velide bu bazen kaygı boyutuna kadar çıkabiliyor. Velinin bu kaygısı da maalesef öğrenciye yansıyor. Biz bir yandan öğrencilerin hem akademik eğitimlerini, hem de eğitim süreçlerini yönetirken, velilerle de bu yönde iletişimimiz oluyor. Bu konuda okullarımızda çok ciddi dizi seminerlerimiz oluyor. Yani okul yönetimi ve öğretmen ile öğrenci ve veli işbirliğiyle bu yıla kadar yürüttüğümüz gibi bu yıl ve bu yıldan sonra da eğitim – öğretim sürecini birlikte sürdürüp, yürüteceğiz.”

LİSELERDE “ADRES ESASLI YEREL YERLEŞTİRME SİSTEMİ” UYGULANDI

“İlkokul ve orta okullarda kayıtlar adrese dayalı sistemde yapıla geliyor. Bu yıl liselerde yüzde 10 sınavlı yerleştirme oldu. Diğer yüzde 90’i için de adres esaslı yerel yerleştirme sistemi uygulandı.  Bakanlığımız merkezi olarak ana yerleştirmeyi yaptıktan sonra 4 defa da hiç yerleşemeyen öğrenciler ile nakil talep eden öğrencilerin talepleri karşılandı. İleri düzeyde bir yerleşme oldu. Bizdeki verilere göre Ataşehir’deki 5 bine yakın öğrenciden geçen hafta itibar ile 4.yerleştirme bitmeden 134 hiç yerleşemeyen öğrenci vardı. Bunun en az 15 tanesinin de yerleşmiş olması lazım. Hiç yerleşemeyenler içerisinde bir grup da özel liseye gidecek olup, teşviki bekleyen öğrenciler de var. Onlar da bir yekün tutuyor. Özel okul istediği için kaydı tamamlanmamış olanlar. Teşvikler olan edildikçe onlar da okullarına yerleşecekler. 120 civarında bizim hiç yerleşemeyen beklentimiz var. Biz bu “Hiç Yerleşemeyenler”i alıp, başvurularını da önceleyerek, türde farklı öneri sunmadan ikinci bir okul seçeneği sunarak kayıt edeceğiz. Anadolu lisesi isteyen öğrencimize, melsek lisesi önermiyoruz. Bu konuda tavrımız açık.”

ATAŞEHİR’E ADRES NAKLİ İLE GELECEKLERİ TAM ÖN GÖREMİYORUZ

“Bizim beklentimiz; Ataşehir’e adres nakli ile sonradan gelecekleri tam ön göremiyoruz. Önümüze geldikçe onların da başvurusunu alıyoruz. Cuma günü tabloyu önümüze koyacağız ve yerleştirmeleri yapacağız. Hiç yerleşemeyen öğrencileri yerleştirdikten sonra, önümüzdeki hafta nakil talepleri olacak. Yani, -ben A okuluna yerleştim ama B’yi istiyorum, C okuluna yerleşmek istiyorum- diyenlerin de taleplerini değerlendireceğiz.”

ATAŞEHİR’DE BELLİ LİSELERE TALEP YOĞUNLUĞU VAR

“Ataşehir’de belli liselere bir talep yoğunluğu var. Biz bu yıl, yeni sistemin tanıtımı ve hazırlığını da ön gererek Ataşehir’de iki meslek lisesini kademeli olarak Anadolu Lisesine dönüştürdük. Bu yoğunluğu ön gördük, hazırlıklıyız. Rotary Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi’ni tamamen Anadolu Lisesi’ne çevirdik. 10, 11, 12’ler kademeli meslek lisesi olarak devam edecek. Bir de Mehmet Rauf Sağlık Meslek Lisesi’ni kademeli olarak Anadolu Lisesine çevirdik. Bu yıl bu okullara sadece Anadolu lisesi öğrencilerini aldık. Kademeli olarak Anadolu lisesine dönüşecekler. Biz bu öngörümüz nedeniyle biraz daha rahatız.”

KAYIT DÖNEMİNİ SORUNSUZ ATLATACAĞIZ

“Önceden ön göremediğimiz, bir konu var. O da; Anadolu lisesi ne kadar talep edilecek? Nakillerde onu gördük. Hazırlığımız var. Kontenjan artırdık. Okullara yeni bir derslik kazandırma, dersliklerde planlamada değişiklik yaparak adım adım talep karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda başvuruları alıyoruz. B, C planlarımız aklımızda hemen adım atacağız. Biz muhtemel tercih sayılarını da ön gördük, zihnimizde B, C, D planlarımız oluşturduk. Kayıt dönemini sorunsuz atlatacağız.”

İMAM HATİPLERDE, MESLEK LİSELERİNDE ÇOK FAZLA BOŞLUK YOK

“Bizde ve Türkiye genelinde söylendiği gibi; ne İmam Hatiplerde ne de Meslek Liselerinde çok fazla boşluk yok. İmam hatip okullarını talep doğrultusunda açtığımız için çok boşluk yok. Orta Okul da olduğu için İmam Hatiplere talep daha fazla. Meslek liselerimizin ikisinde bir miktar açığımız var onu da bir biçimde değerlendireceğiz.”

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILININ HAYIRLI OLSUN

“Ben, bütün Ataşehir eğitim ailesi olarak birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarımın, öğrencilerimin, velilerimizin ve Ataşehirlilerin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor ve başarılı, huzurlu, mutlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.