Hoşgeldiniz  

Ertuğrul Bilican, ‘Gelecek çocukların, çocuklar inşa edecek’

admin | 25 Nisan 2019 | Ataşehir, Manşet, Üst Manşet A- A+

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ATAFEST kapsamında düzenlediği 9.Uluslararası Çocuk Şenliğiyle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

9.Uluslararası Çocuk Şenliğinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Gelecek çocuklarındır ve çocuklar tarafından inşa edilecektir. Bugünün çocukları sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dostluk ve yardımseverlik gibi duyguları yaşayarak büyüsünler ki, büyüdüklerinde inşa edecekleri dünyada da bu duygular yaşasın” dedi.

Watergarden ve Emlak Konut’un destekleriyle hazırlanan programa aileleriyle birlikte katılan çocuklar konuk ülke öğrencileri ve ülkemizdeki öğrencilerin gösterileriyle eğlendiler.

Recep Kenan paylaştı: 23 Nisan 2019 Salı

Program, çocuk şenliğine katılan ülkelerin öğrencileriyle birlikte kortej oluşturarak Watergarden havuzun etrafında çember oluşturmaları ve havuzun üzerinden iki yaka arasında gerdirilen tellerden iki erkek iki kadın tarafından açılan Atatürk ve Türk Bayrağı’nın tören alanın getirmeleri ve müzik eşliğinde su gösterisi ilgiyle izlendi.

Öğrenci korteji ve protokol üyelerinin tören için kurulan kapalı alanda yerini almasından sonra 9.Uluslararası Çocuk Şenliğine katılan ülkelerin öğrencileri bayraklarıyla birlikte sahnede yerini aldı. Tören  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

23 Nisan kutlama

Recep Kenan paylaştı: 23 Nisan 2019 Salı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 9.Uluslararası Çocuk Şenliği törene İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile bilikte; Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Can Saka, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Kızılay Derneği Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, daire amirleri, birim müdürleri, okul müdürleri, STK temsilcileri ve Ataşehirliler katıldı.

23 Nisan kutlama

Recep Kenan paylaştı: 23 Nisan 2019 Salı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9.Uluslararası Çocuk Şenliğine Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çuvaşistan, Kosova, Kırgızistan, Kırım, Tataristan ve Yakutistan’dan öğrencilerin yer aldığı konuk ekipler ile Bitlisli öğrenciler ve Ataşehir’in öğrencilerinden oluşan ekipler sahne aldı.

23 Nisan kutlama

Recep Kenan paylaştı: 23 Nisan 2019 Salı

BU ÖNEMLİ GÜN ATATÜRK TARAFINDAN ÇOCUKLARIMIZA ARMAĞAN EDİLDİ

99 yıl önce bugün açılan TBMM’nin, millet iradesinin yönetime yansımasını sağlayan en önemli adımlardan biri olarak Türk tarihindeki yerini aldığını kaydeden Ataşehjir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Milletin” olduğunu tüm dünyaya ilan edildiğini kaydederek; “Egemenlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde İstiklal mücadelesini veren ve bu mücadeleyi kazanan milletin en doğal hakkıydı. Bu Hak sahibine hakkı teslim edildi bugün. Bu önemli gün Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiş ve bayram olarak ilan edilmiştir. Sadece bizim çocuklarımızın değil, tüm dünya çocuklarının birlikte kutladığı bir bayramdır.” Diye konuştu.

 “GELECEK ÇOCUKLARINDIR VE ÇOCUKLAR TARAFINDAN İNŞA EDİLECEKTİR”

“Gelecek çocuklarındır ve çocuklar tarafından inşa edilecektir.” İfadeleri ile konuşmasını sürdüren Ertuğrul Bilican, “Bugünün çocukları sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dostluk ve yardımseverlik gibi duyguları yaşayarak büyüsünler ki, büyüdüklerinde inşa edecekleri dünyada da bu duygular yaşasın. İşte tam da bunun için aramızda farklı ülkelerden gelen çocuklarımız var. İnsana insan olduğu için değer verilen, sevginin, hoşgörünün, kardeşlik ve dostluğun yüzyıllardır yaşatıldığı topraklarda, bu duyguları dünya çocuklarıyla paylaşmak için, bu yaşta dostluk köprüleri kursunlar diye aramızdalar.” Dedi.

Bilican konuşmasını, Bu bayramı bir şenliğe dönüştüren Atafest 23 Nisan İcra Kurulunda görev alan mesai arkadaşlarıma, Emlak Konut Genel Müdürlüğüne ve Watergarden yönetimi ve çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyor, dünyanın değişik bölgelerinden ve ülkemizden gelen misafir öğrencilerimize bir kez daha tüm kalbimle hoş geldiniz diyor, tüm konuklarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum” İfadeleri ile tamamladı.

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLU OLSUN”

Katkılarından dolayı Zilan Yönetim Kurulu Başkanına plaket veren Vali yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, yaptığı kısa konuşmada; “Gerçekten çok güzel bir etkinlik.  Bu çocukları Türkiye’ye, Ataşehir’e davet ettikleri için başta kaymakamımız olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Velilere olarak ülke dışından davetli gelen bu çocuk ko0nuklarımızı misafir ettiğiniz için sizlere de teşekkür ederim. Bu tür etkinliklerde bizlere büyük katkılar sunan Watergarden Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükeksi’ye ve Emlak Konut Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ederim.  Nice 99’uncu yıllarda buluşmak dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlar saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından 9. Uluslararası Çocuk Şenliğine katılan Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çuvaşistan, Kosova, Kırgızistan, Kırım, Tataristan, Yakutistan ve kardeş şehir Bitlis’ten gelen çocuklar kendi ülke ve yörelerine ait gösteriler sergilemeleriyle program sona erdi.

23 Nisan kutlama Bitlis

Recep Kenan paylaştı: 23 Nisan 2019 Salı

23 Nisan kutlama Bitlis

Recep Kenan paylaştı: 23 Nisan 2019 Salı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.