Hoşgeldiniz  

Ertuğrul Bilican, ‘Çözüm İçin B ve C Planlarımız Hazır’

admin | 04 Eylül 2019 | Ataşehir, Eğitim, Gündem, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

60 ay uygulamasının başladığı 8 yıl önce erken yaş gurubunda kayıt yaptıran öğrenci yoğunluğu, orta okullardan sonra liseye başlayacak öğrenci velilerini kaygılandırıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

2012-2013 eğitim-öğretim sezonun başında 4+4+4 sistemi ile birlikte ilk kayıtların 60 aya çekilmesi ile birlikte öğrenci yoğunluğunda önemli bir artış yaşanmış, iddialara göre artış yüzde 50’nin üzeride yüzde 55’e yakın gerçekleşti.

Şimdi bu öğrenci yoğunluğu liselere taşınarak LGS sınavlarına girecek ve Türkiye genelinde liselere yerleştirilmeyi bekleyecek. Lise sınavları ve yerleştirmeleri ile kayıtlar sırasında yaşanacak olası sorun ve sıkıntıları dile getiren veli ve öğrenciler, kayıt aşamasında yaşanacak sorunların incelenerek önceden tedbir alınması yönünde beklenti içindeler.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 1.211.000 öğrenci mezun olmuş bunun yaklaşık olarak 130.000 öğrenci merkezi sınav ile alan okullara yerleşebildiğine dikkat çeken veliler, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında ise yaklaşık 1.900.000 öğrenci 8. Sınıftan mezun olacağını vurguluyorlar.

Bu konuda öğrenci velilerinin kaygılarını dile getirmek ve olası sorun ile ilgili www.itvhaber.com okurları adına Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ı makamında ziyaret ederek yapılan planlama ve alınan tedbirler hakkında bilgi aldık.

8 yıl önceki uygulama nedeniyle gelen öğrenci yoğunluğunu önceden öngördüklerini, orta okullarda benzer durumun sorun yaşamadan geçildiğini kaydeden Ataşehir İlçe Milli  Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Lise kayıtları için;“Biz, B planı olarak önümüzdeki yıl yeni yapılan binamızı lise olarak açmayı planlıyoruz. Bu planlamada ihtiyacı karşılamakta zorlanacak olursa,  mevcut meslek liselerimizden birinin kademeli dönüşümünü de C planı olarak masamızda tutuyoruz. İhtiyaca göre B ve C planlarını devreye sokarak olası sorunlara başında çözüm üreteceğiz.” açıklamasını yaptı.

ÇÖZÜM İÇİN B VE C PLANLARI HAZIR

60 ay kuşağı olarak nitelenen öğrenci yoğunluğunun üçte bir oranında fazlalaştığı öğrenci sayısının Ataşehir’de 1000 civarında olduğunu, beklenen bu yoğunluğun ortaokul kayıtları sırasında sorunsuz aşıldığını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, alacakları tedbirler ve yapılacak planlama ile bu kuşağın lise kaydı sırasında beklenen olası sorunları da aşacaklarını, çözüm için B ve C planlarının da hazır olduğunu ifade etti.

SORUNU ÖNCEDEN BİLDİĞİMİZ İÇİN ORTAOKULLARDA ÇÖZDÜK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican konu hakkında yaptığı açıklamada; “8 yıl önce erken ya gurubunda kayıt yaptıran, o dönemin nüfusu, kuşağın yaklaşık 1/3 oranında öğrenci fazlası var. 6. Sınıf, 7. Sınıf kuşağına orantıladığımızda 3’te birlik bir fazlalık var diğer sınıflara oranla. Biz 4 yıl önce ortaokullarda kayıt döneminde de bu sorunu ön görerek önceden hazırlık yaptık. Ortaokul kayıtlarında bu sorunu çözdük. Gelen sorunu önceden bildiğimiz için ortaokullarda bu sorunu çözdük. Okul sayısını artırmadan, mevcut okulların iç birimleri üzerinde yaptığımız çalışmalarla, düzenlemelerle 1/3 fazla öğrenci grubunu aldık. Şimdi bu yıl ortaokulların 8. Sınıfında bu çocuklar.” İfadelere yer verdi.

ÜÇTE BİR FAZLA 8. SINIF MEZUNU OLACAK

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi:

“Seneye bu yıl verdiğimiz mezun sayısının 1/3 fazlası oranda 8. Sınıftan mezun öğrencimiz olacak. Biz bu gelen yoğun öğrenci kuşağını ön görerek hazırlığımızı yaptık. Ataşehir açısından şansımız; yeni bir okulumuz bitmek üzere. Ataşehir’de lise düzeyinde okula zaten ihtiyacımız vardı. Bu güne kadar bu ihtiyaç için komşu ilçe Kadıköy’deki liselerin kapasitelerinden faydalanıyorduk. Bizim öğrencilerimiz Kadıköy’ün liselerine bölge lisesi gibi gidebiliyordu. Bu yıl da öyle bölge lisesi gibi kayıt yaptırılabildi.”

İHTİYACA GÖRE B VE C PLANLARI DEVREYE SOKULACAK

“Biz, B planı olarak önümüzdeki yıl yeni yapılan binamızı lise olarak açmayı planlıyoruz. Bu planlamada ihtiyacı karşılamakta zorlanacak olursa,  mevcut meslek liselerimizden birinin kademeli dönüşümünü de C planı olarak masamızda tutuyoruz. İhtiyaca göre B ve C planlarını devreye sokarak olası sorunlara başında çözüm üreteceğiz.”

6 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLDU

“Bu planlamalar çerçevesinde tabii biz şu anda hazırlıklıyız. Geçen hafta okul müdürleriyle yaptığımız toplantıda da bu konuyu gündeme getirdim. Onlarla da biz konuştuk bu konuyu, B ve C planlarını da ortaya koyarak.  Bu yıl özel okullarla birlikte 6 binden fazla öğrencimiz mezun oldu. Son Bakanlık yerleştirmeleri sonucunda 89 tane öğrencimiz vardı liseye yerleşemeyen. Aslında 6000 küsur öğrenci içerisinde son Bakanlığın bütün yerleştirme aşamalarından süreçlerinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonuna müracaat eden yerleştirilmemiş 89 çocuk çok bir rakam değil. Yapılan planlamayla yerleştirmeleri tamamlarız.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.