Hoşgeldiniz  

Ertuğrul Bilican, Amacımız Fuar Değil Kitap Şenliği

admin | 17 Ekim 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Röportajlar, Üst Manşet A- A+

3.Ataşehir Kitap Şenliği açılışında itvhaber.com’a açıklama yapan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, projeyle asgari 40 bin öğrenciyi kitapla buluşturacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

3.Ataşehir Kitap Şenliği’nde ilk hafta öğrenci ziyaretlerinde ilkokulları planladıklarını, şenlikte yer alan kitapların öğretmenlerde gelen istekler doğrultusunda belirlendiğini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican, öğretmenlerin yıl boyu okutacakları kitapları tedarik ettiklerini, okuma alışkanlığı ile ilgili bir sinerji oluşturulmak istendiğini ifade etti.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilican 3.Ataşehir Kitap Şenliği Açılış Konuşması

Ataşehir Kitap Şenliği Ataşehir Kız Anadolu İHL’de Başladı https://www.itvhaber.com/atasehir-kitap-senligi-atasehir-kiz-anadolu-ihlde-basladi.html#.W8TLtl0-x8c.twitter

Recep Kenan paylaştı: 15 Ekim 2018 Pazartesi

HEDEF ASGARİ 40 BİN, 60 BİN ÖĞRENCİYE ÇIKABİLİR

3.Ataşehir Kitap Şenliği’nin fuar olmadığını, Ataşehir’deki okullarda okuma kültürünün yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, düzenlenen kitap şenliği ile asgari 40 bin öğrenciyi kitapla buluşturmayı hedeflediklerini, taşıma planını ona göre yaptıklarını, Ataşehir dışından geleceklerle 60 bin öğrenciyi kitapla buluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ 28 EKİM’E KADAR AÇIK

Ataşehir’de Çınarın Gölgesi projesi kapsamında bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri 3. Ataşehir Kitap Şenliği’nin açılışını yaptıklarını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, açılış sonrası itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada, “3. Ataşehir Kitap Şenliği 28 Ekim’e kadar öğrencilere ve Ataşehirlilere hizmet verecek. Ataişehirlilerin ve öğrencilerin ziyaretine açık olacak. Buradaki bizim asıl amacımız, Ataşehir’deki okullarda okuma kültürünün yaygınlaştırılması” dedi.

AMACIMIZ KİTAP FUARI YAPMAK DEĞİL, ŞENLİK YAPMAK

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir dizi projeyi uygulamaya koyduklarının altını çizen Ertuğrul Bilican, okullarda okuma kültürünü geliştirici çalışmaların yürütüldüğünü kaydettiği açıklamasında “Okullarda yürüttüğümüz bir dizi çalışma var. Bunlardan en önemlisi; Okullarda kitap okuyoruz. Ayrıca medeniyet okumaları var. Öğretmen eğitimleri var. Müdürlerle okumalarımız var. Farkındalık adına okumalarımız var. Bütün bu okuma kültürünü geliştirici çalışmalar noktasında lojistik arka plan destek ve aynı zamanda Ataşehir’de farkında oluşturma için 3. kez bu yıl kitap şenliği düzenliyoruz. Buradaki amacımız; kitap fuarı yapmak değil, şenlik yapmak. Çocuk ve kitabı buluşturup, çiçeğin etrafındaki arılar gibi kitabın etrafında çocuk cıvıltılı sahneler oluşturmak. Bunu da oluşturduğumuzu gördük. Bu mutluluk bize yetiyor.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.