Hoşgeldiniz  

Ergin Eroğlu’nu Munzur’da Arama Çalışmaları Devam Ediyor

admin | 26 Haziran 2019 | Manşet, Türkiye A- A+

Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Yoncalık Köyü’nde küçükbaş hayvanları otlatmaya götürürken otobüsün çarpası üzerine Munzur’a düşen Ergin Eroğlu’nun arama çalışması sürüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Yoncalık Köyü’nde küçükbaş hayvanları otlatmaya götüren Ergin Eroğlu’nun eve dönmemesi üzerine ailesi durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirmişti.

Bunun üzerine AFAD, Jandarma, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıçlar ve vatandaşlardan oluşan 200 kişilik ekip, arama çalışması başlatmıştı.

İlk yapılan aramada Eroğlu’na ait cep telefonu ve şapkası Munzur Çayı kıyısında bulunmuştu. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmalarını Munzur Çayı’nda yoğunlaştıran ekipler, yeniden arama kurtarma çalışmasına başladı.

OTOBÜSÜNÜN KAPAĞININ ÇARPMASI SONUCU MUNZUR’A DÜŞMÜŞ

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, hayvanlarını meraya otlatmaya götüren ancak bir daha kendisinden haber alınamayan Engin Eroğlu’nun (28), hareket halindeki yolcu otobüsünün açılan bagaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü ortaya çıkmıştı.

Otobüste bulunan bir yolcunun cep telefonuyla çektiği görüntüyü daha sonra izlemesiyle nehre düştüğü belirlenen Eroğlu’nu bulmak için yürütülen arama çalışmaları, Munzur Nehri ile kıyısında yoğunlaştırıldı.

Dersim Ovacık’ta 10 gündür yapılan çalışmalarla 28 yaşındaki Engin Eroğlu’na ulaşmaya çalışılıyor ama aramalar yetersiz. Akıntı Su Tecrübesi olan ekiplere ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

ARAMALARA GÖNÜLLÜ VATANDAŞLAR DA KATILDI

E.S.’nin jandarmadaki işlemleri sürerken, Engin Eroğlu’nun bulunması için AFAD, jandarma ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıçlar, arama çalışmalarını devam ettiriyor. Munzur Nehri ve kıyısında yoğunlaştırılan arama çalışmalarına, Tunceli Belediyesi hoparlörlerinden yapılan anons üzerine gönüllü ekipler de katıldı.

YOLCU TESADÜFEN KAYDETMİŞ

Öte yandan olayla ilgili Valilik talimatıyla Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında yapılan çalışmada Ovacık’tan İstanbul’a gitmek üzere çıkan bir yolcu otobüsünün, Eroğlu’na yol kenarında yürürken bir otobüsün çarparak Munzur Çayı’na düşerek kaybolmasına neden olduğu ortaya çıktı. Otobüste bir yolcunun da Eroğlu’nun son anlarını kaydettiği ortaya çıktı. Yolcunun görüntüleri savcılığa ulaştırmasının hemen ardından otobüs sürücüsü E.S. ile muavin gözaltına alındı.

Yolcunun kaydettiği görüntülerde ise Eroğlu’nun otobüsün yanından geçtiği, görüntüden hemen çıktıktan sonra çarpma sesi gelmesi üzerine otobüsün durarak geri geri gelip çevreyi kontrol ettiği ardından da yoluna devam ettiği iddia ediliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.