Hoşgeldiniz  

Ergenekon Davasında Bütün Sanıklara Beraat Kararı

admin | 01 Temmuz 2019 | Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Terör Örgütü iddiası ile yürütülen Ergenekon davasında, yargılanan tüm sanıklara silahlı örgüt kurmak yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık suçundan beraat çıktı.

Yargıtay’ın bozma kararı ile 235 sanık yönünden devam eden “Ergenekon” davasındaki tüm sanıklar beraat etti.

Daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrasında, geriye kalan 235 sanık yönünden devam eden “Ergenekon” davasında tüm sanıkların “silahlı örgüt kurmak yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık” suçundan beraatine hükmedildi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki onuncu duruşmanda kararını açıklayarak “Ergenekon örgütü” adı altında bir örgüt olmadığı için, “örgüt kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık” suçlarından açılan tüm davalar yönünden sanıkların tümünün beraatine karar verdi.

CEZASI EN YÜKSEK “ANAYASAYI İHLAL” SUÇU

Ergenekon davasının tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Osman Yıldırım’a yöneltilen bütün suçlarının, cezası en yüksek olan “Anayasayı ihlal” suçu kapsamında değerlendirildi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklardan Alparslan Arslan’ın ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklar Timuroğlu, Sağır ve Yıldırım’ın ise, müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmettiği belirtiliyor.

Ergenekon Davası’nın savcısı olarak tanınan Zekeriya Öz, FETÖ örgütü suçlaması ilke aranırken yurtdışına kaçtığı için firari durumda. Davanın bazı hakim ve savcıları da FETÖ’den yargılandı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi kararına gerekçe olarak iddia edilen “Ergenekon Terör” örgütünün varlığının kanıtlanamadığı, dolayısıyla suçlanan sanıkların Terör Örgütü bağlantılı suçları işlemiş olmasının mümkün olmadığı şeklinde belirtildiği ifade ediliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.