Hoşgeldiniz  

Eren Erdem, ‘Görevden Kaçmam, Bu Güne Kadar Kaçmadım’

admin | 12 Aralık 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Siyaset A- A+

CHP PM Üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem 490 günlük tutukluluğu sonrası Ataşehir İlçe örgütünü ziyaret ederek, cezaevinde kaldığı dönemde desteğine teşekkür etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Örgütü sayesinde siyasette çıktığını, örgütü basamak olarak gören siyasetçilerden olmadığını kaydeden Eren Erdem, Ataşehir’de CHP İlçe Örgütü ile buluşmasında yaptığı konuşmada, “Örgütün önderliğinde yürüme irademi her zaman ortaya koydum. Bu örgüt beni ön seçimle milletvekili yaptı. 2 kurultayda da liste delerek Parti Meclisi’ne soktu. Bu örgütün takdir edeceği her görevi yaparım. Görevden kaçmam. Bu güne kadar da kaçmadım.” Dedi.

CHP Ataşehir İlçe Merkezi’nde ilçe örgütü ve partilerle bir araya gelen CHP PM Üyesi ve önceki dönem milletvekili Eren Erdem, tutuklu olduğu dönemle ilgili anılarını paylaştı.

Toplam 3 yıl milletvekili olarak kaldığını, Meclisin yüzünü göremediğini, yemin edip alana çıktığını kaydeden Eren Erdem, milletvekili olarak kaldığı sürede 72 il gezdiğini ifade etti.

Erdem, İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın da olduğu CHP Ataşehir ilçe örgütü üyeleri ve partililerden kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Cezaevinin en güzel tarafının yazmak olduğunu, günde 150-160 sayfa yazı yazabildiğini, ancak yazmak için bilgisayar yada benzeri araç kullanamadıklarını, elle yazmak zorunda kaldığını söyledi.

Erdem Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin yasal hakkı olan din görevlileri ile görüşme hakkı kapsamında Alevi dedesi ile görüşme talebini ilettiğini, bunun için mücadele ettiğini söyledi.

CHP gençliğinin çok bilinçli olduğunu ifade eden Eren Erdem, siyaset yapmaya başlayan gençlerin bir anda 35 yaş ileri atlamış gibi davranmaya başladığını, erken yaşlanma sendromunu atması gerektiğini söyledi.

NERDE BİR HAKSIZLIK VARSA BARIŞ YARKADAŞ ORADAYDI

Önceki dönem milletvekili Barış Yarkadaş ile ilgili anısını da aktaran Erdem, adının “adliye vekili”ne çıktığını kaydederek, Yarkadaş’ın cezaevindeki tutuklulara desteğini vurgulayıp, yargı sürecini yakından takip ettiğini, en çok ziyaret edenler arasında yer aldığının altını çizdi. Erdem, “AKP’liler Barış Yarkadaş ile –Adliye Vekili- diye alay ediyorlardı. Çünkü nerede bir haksızlık varsa Barış Yarkadaş oradaydı.

AFİŞ ASMAK DAHİL VERİLEN HER GÖREVİ YAPARIM

Siyasetteki hedefinin sorulması üzerine yanıt veren Erdem, kendisinin hiçbir talep ve beklentisinin olmadığını, olmayacağını, bu güne kadar olduğu gibi; partisinden verilen her görevi yapacağını kaydederek; “Bir yerde görev yapmam söz konusu olacaksa bu benim talebim ile değil, örgütümün iradesi ile olacak. Ben her hangi bir yere talep açan siyasetçi olmayacağım. Örgüt bana ne görev verirse de yapacağım. Duruşum, tutumum budur. İl başkanlığı talebim yok. Verilen görevi tartışmayacağım. Afiş asmak, bildiri dağıtmak dahil verilen her görevi yaparım.  İlçe başkanlığı görevi bile verilse yaparım” dedi.

GÖREVDEN KAÇMAM. BU GÜNE KADAR DA KAÇMADIM.

Örgütün dayanışması sayesinde siyasette çıktığını, örgütü basamak olarak gören siyasetçilerden olmadığını kaydeden Eren Erdem, “Örgütün önderliğinde yürüme irademi her zaman ortaya koydum. Bu örgüt beni ön seçimle milletvekili yaptı. 2 kurultayda da liste delerek Parti Meclisi’ne soktu. Bu örgütün takdir edeceği her görevi yaparım. Görevden kaçmam. Bu güne kadar da kaçmadım.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.