Hoşgeldiniz  

ERDOĞAN’IN KATILACAĞI ILGAZ TÜNELİ AÇILIŞ TARİHİ AÇIKLANDI

admin | 22 Aralık 2016 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

ilgaz_tuneli_istiklalCumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacak olan, Ilgaz Dağı’nın geçişini kolaylaştıracak 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış tarihi açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım Kastamonu Ankara karayolunun olumsu hava koşullarından en çok etkilenen bölümü olan Ilgaz Dağı’nın aşılmasını kolaylaştıracak olan Ilgaz Tüneli’nin açılış tarihini açıkladı.

“130 yıllık hayal gerçek oluyor. Ilgaz tünelleri hizmete giriyor.” İfadeleri ile Ilgaz Tüneli açılışını müjdeleyen Binali Yıldırım, açılış tarihi olarak 26 Aralık Pazartesi gününü işaret ederek; “50’şer 100’er toplu açılışlarla milletimizin hizmetine veriyoruz. 26’sında Pazartesi günü, yine Türkiye’nin büyük bir eserini açacağız. 130 yıllık hayal gerçek oluyor. Ilgaz tünelleri hizmete giriyor. İki tünel, her birinin boyu 6,5 kilometre. 13 kilometrelik tüneli 2,5 yılda tamamladık. 3 bin metrelik Bolu Dağı tünelini 17 yılda tamamladık. 17 yılda 3 bin metre, 2,5 yılda 13 bin metre” şeklindeki konuşmasıyla Ilgaz Tüneli açılışının tarihini verdi.

ilgaz_tuneli_istiklal-1

Açılış törenlerinin toplu yapıldığına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, yapılan hizmetleri tek tek açmaya vakit bulmanın imkansızlığın altını çizerek; “Eskiden, temel atmak için bakanlar kıvranıyordu, temelleri iki sefer üç sefer atıldığı günleri artık unuttuk. Şimdi yapılan o kadar çok eser var ki tek tek açmaya ne vakit var ne de imkan var. Onun için böyle 50’şer 100’er toplu açılışlarla milletimizin hizmetine veriyoruz 26’sında Pazartesi günü, yine Türkiye’nin büyük bir eserini açacağız. Ilgaz tünelleri hizmete giriyor” dedi.

Öte yandan, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla 26 Aralık 2016 Pazartesi günü yapılacağını duyuran Ak Parti Çankırı İl Başkanı Cemal Kaman, “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla 26 Aralık 2016 Pazartesi günü açılıyor. Tüm hemşerilerimi açılışa davet ediyor, bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadeleriyle tüm Çankırılıları tünelin açılış törenine davet eti.

Yapımı 2,5 yılda tamamlanan 6,5 Km’lik iki ayrı tünelden oluşan 13 kilometrelik Ilgaz Tüneli’nin adı 15 Temmuz’daki FETÖ kalkışmasında şehit olanların anısına Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli olarak değiştirilmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.