Hoşgeldiniz  

ERCAN ERSİN ‘BÜTÜN SORUNLARIN KAYNAĞI: İMAR’

admin | 02 Haziran 2017 | Ataşehir, Emlak, Genel, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir’in planlı yapılaşmasının yanında imar sorunu yaşayan kesimlerin bir arada olduğu Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, sorunların kaynağı olarak ‘imar planı’nı gösterdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’in önemli sorunlarını yaşayan bölümleri ile şehircilik alt yapısı tamamlanmış, sorunsuz bölümleri bünyesinde bulunduran Barbaros Mahallesi’nin muhtarı Ercan Ersin ile Recep Kenan tarafından itvhaber.com haber için yapılan röportajın 3.bölümünde mahallenin sorunlarını ele aldık. Muhtarı Ercan Ersin’e göre Mahallesindeki sorunların nerdeyse tamamının kaynağı imar… Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin ile yaptığımız röportajın son bölümünü sunuyoruz sizlere…

Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarda mahallesindeki neredeyse bütün sorunların kaynağının “imar planı” olduğun vurgulayan, plan değişikliği sonrası yaşanacak dönüşüm beklentisi ile vatandaşların da ilçe belediyesinin de masraf yapmaktan kaçındıklarının altını çizen Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, Barbaros Mahallesi Ataşehir halkı gibi plan beklemekten yorulduğunu kaydederek; “5 yıldır Barbaros Mahallesinin imar sorununu neden çözemiyorsunuz?” diye sordu.

NEDEN 5 YILDIR İMAR SORUNUNU ÇÖZEMİYORSUNUZ?

Mahallesindeki bütün sorunların kaynağının İmar Planı olduğunu, yıllardır bir türlü çıkmayan planla ilgili belirsizliğin sürdüğünü kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, İstanbul’da bir çok ilçenin planlarının çıktığına, Ataşehir’in planları ile ilgili çalışmaların aksadığına dikkat çekerek; “Hiç kimse rahat bir şekilde hareket edemiyor. Her şeyimiz, her anımız, her adımımız imara kitlenmiş kalmış durumda. Büyükşehir Belediyesinin bir an önce 1/5000’lik planları sorunsuz yapıp bize gönderse sorunlar çözülür. Siz 15 yıldır Büyükşehirsiniz bir mahallede imar çıkarıyorsunuz bize sormuyorsunuz. Bizden sonra birçok ilçenin imar planları çıktı. Neden 5 yıldır Barbaros Mahallesinin imar sorununu çözemiyorsunuz?” sorusunu ilgililere yöneltti.

BELEDİYEMİZDEN KALICI HİZMET ALAMIYORUZ

İmar Planı sonrası yaşanacak dönüşüm beklentisi ile belediyenin mahallesine yatırım yapamadığının altını çizen Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, Barbaros Mahallesi’ndeki cadde ve sokakların uzun zamandır hizmet görmediğini belirterek; “Mahallemiz ilçe belediyemizden kalıcı hizmet alamıyor. Mahallemizdeki cadde ve sokaklarımız uzun zamandır hizmet görmüyor. Nedeni de şu: Bir ton asfaltın maliyeti çok yüksek.  Yaptığınız işin ömrü belli değil. Bir asfalt döküldüğü zaman en az o alanda 7-8 yıl herhangi bir işlemin yapılmaması lazım. Bir kez kazıldığı zaman o asfalt ölmüş oluyor” dedi.

SADECE TAMİR BAKIM HİZMETİNİN VERİLİYOR

Mahallerine sadece tamir ve bakım hizmetinin verildiğini kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, haklı olarak belediyenin mahalleye yüksek maliyetli yatırımdan kaçınıldığını belirterek; “Belediyemizde altyapı hizmetlerini yürüten birimlerle tek tek görüşerek, ‘mahallemizde bu ay veya bu yıl bir çalışmanız var mı?’ diye soruyoruz.  Ancak mahallemizde yaklaşık son üç yıldır sadece yamalar yapılıyor. Bir sokağı kazıyıp tertemiz bir asfalt yapamıyoruz.  Maliyeti yüksek, ne olacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ EVİNE BAKIM YAPAMIYOR, MASRAFTAN KAÇINIYOR

Vatandaşların da masraf etmekten evlerine bakım yapmaktan kaçındığını kaydeden Ercan Ersin; “Vatandaş evin içindeki tadilatı yapamıyor. Çünkü ‘yarın müteahhitte vereceğim, yıkılacak’ konumunda yaşıyor. Masraftan kaçınıyor. Bugün mü, yarın mı yıkılacak diye belirsizlik yüzünden evlerimizin mahallemizin bakımını yapamıyoruz” diye konuştu.

İNŞALLAH ‘ARTIK BİTTİ’ DİYORUZ

Plan çalışmalarındaki aksamalara dikkat çeken, sanki özellikle; ‘geciktirmek için eksik bırakılıyormuş’ algısının oluşmaya başladığının altını çizen Muhtar Ercan Ersin, vatandaşların planla ilgili git – gellerden bıktığının görüldüğünü ifade ederek açıklamalarını; “Bir yolluyorsunuz transferde %25 emsal kesiyorsunuz. Bir yolluyorsunuz yeşil ve konut alanlarını alıyorsunuz, apayrı bir yere götürüyorsunuz. Bunları baştan çözün ki biz her seferinde okuyup inceleyip uğraşmayalım. Nasıl olsa o planı yaparken bizi dikkate almıyorsunuz. Vatandaş da sürekli değişen planlarla ilgili sorun yaşamasın.  İmarla ilgili şu ana kadar yapılan tüm işlemler sanki ‘süreç biraz daha uzasın’ gibi geliyor. İnşallah ‘artık bitti’ diyoruz, sona gelindi. Versinler de teşekkür edelim, versinler de pankartlarımızı açarak baş tacı edelim.  Yeter ki şu vatandaşın sorunu çözülsün” diyerek tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.