Hoşgeldiniz  

Emeklilerin Bayram İkramiyesi Tarihi Açıklandı

admin | 08 Ağustos 2018 | Ekonomi, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Hükümet tarafından Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’ya bağlı emeklilere Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda ödenecek bayram ikramiyesi tarihi belli oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine ise 17 Ağustos’ta Kurban Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği bildirildi.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ OLAN 1000 LİRA

Emeklilere dosya başına bayram ikramiyeleri olan 1000 lira, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos’ta ödenecek.

11 MİLYON 767 BİN 550 EMEKLİYE İKRAMİYE

Kurban Bayramı’nda 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira bayram ikramiyesi ödeneceği belirtiliyor.

HAK SAHİPLERİNE HİSSELERİ ORANINDA ÖDEME

Birden fazla dosyadan aylık alan emekliler hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecek. Vefat eden sigortalının gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.