Hoşgeldiniz  

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a soruşturma başlatıldı

admin | 17 Nisan 2020 | Genel A- A+

Korona virüs salgını kapsamında bağış kampanyasını engelleyen İçişleri Bakanlığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldı.

Korona virüs salgınının etkilerine karşı başlatılan bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı tarafından engellenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında da soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, korona virüsün ekonomik etkileri nedeniyle maddi yardıma ihtiyaç duyan yurttaşlar için bağış kampanyası başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında da soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta cuma günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlattığı açıklandı. Soruşturmaların söz konusu belediyelerce başlatılan Covid-19 bağış kampanyaları nedeniyle başlatıldığı belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma ile ilgili açıklamada, “Belediye ile ilgili olan bu süreçte doğal olarak bizden de bilgi ve belge istendi. Burada yardım toplama işlemine dair aykırılık iddiaları üzerine araştırmayı, ön incelemeyi yapacaklar. Biz, yasal bağış topladığımıza dair düşüncemizde netiz. Belgeleri ile savunmamızı Pazartesi günü ilgili müfettişe teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.