Hoşgeldiniz  

Ekrem İmamoğlu, ‘Sosyal Yardım Bütçesini 2 Katına Çıkarıyoruz’

admin | 06 Nisan 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 374 milyon lira olan sosyal yardım bütçesini iki katı olan 775 milyon liraya çıkartma kararı aldıklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pandemi sürecini seferberlik olarak niteleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, en büyük katkının evde kalınarak verildiğini, halen İstanbulluların yüzde 64’ünün sokağa çıkmakla ilgili yasal kısıtlaması olmadığını kaydedip, “Her birimiz bu tecrit kendimize uygulanmışçasına evden çıkmamamız gerekiyor.” Dedi.   

“HİÇBİR ŞEY PANDEMİ SONRASI ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayında yaptığı açıklamalarda koronavirüs (Kovid 19) salgını mücadelesi kapsamında alınan önlemleri hakkında bilgi verdi. İmamoğlu, “Hiçbir şey Pandemi sonrası eskisi gibi olmayacak.” dedi.

SORUMLULUĞUMUZUN EN ÜST SEVİYEDE OLDUĞU GÜNLER

Türkiye’de görülen ilk koronavirüs açıklanmasının ardından 26 gün geçtiğini belirten İmamoğlu, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında ortak mücadele verildiğinin altını çizerek, “Dün itibari ile Sağlık Bakanlığımızın yaptığı açıklamayla Türkiye’de vefat sayısı 574’e ulaştı. 27 binin biraz üzerinde de vaka sayısına ulaştı. Bu tür süreçlerin yükseliş süreçleri olduğunu biliyoruz. Sorumluluğumuzun en üst seviyede olduğu günleri hep birlikte yaşıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, hastalarımıza şifa diliyorum. Hayatını riske atan tüm sağlıkçılarımıza teşekkür ediyoruz. Hayattı kaybedenler var. Her biri görev şehidi. Her birimiz bir seferberlik sürecinin parçasıyız.” şeklinde konuştu.

GELİR KAYBI YAŞAYAN İNSANLAR YARDIMI İÇİN İBB’YE BAŞVURUYOR

Herkesin korunmak için evde olduğu Koronavirüs (Kovid 19) salgını kapsamında alınan tedbirler nedeniyle milyonlarca ailenin iş kaybına dolayısıyla da gelir kaybına uğradığını vurgulayan İBB Başkanı İmamoğlu, ekonomik güçlük yaşayan günü birlik iş yapan insanların yardım için İBB’ye başvurduğunu söyledi.

SOSYAL YARDIM BÜTÇESİNİ ARTTIRMA KARARI ALDIK

İBB’nin 230 bin aileye düzenli ve hassasiyetler korunarak sosyal yardım yaptığını, 100 bin çocuğa süt dağıttığını hatırlatan Ekrem İmamoğlu, “Bugün pandemi sürecinde neredeyse 100 bini aşan kişi İBB’ye başvurarak yardım talep ediyor. Demek ki önümüzdeki günlerde daha da artacak. 374 milyon lira olan sosyal yardım bütçemizi 775 milyon liraya çıkartma kararı aldık.” Dedi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIDA MECLİSTEN YETKİ TALEP EDECEĞİZ

Yetki istemek üzere düzenlenence olağanüstü toplantıda meclis üyelerinden yetki talep edeceklerini kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bunu daha da üst seviyelerde olacak ihtiyacı karşılama adına da olağanüstü meclis hazırlığımız var. Sosyal yardım bütçesini artırma hakkı yasada yüzde 3’ü aşamadığı için sosyal yardım bütçesi daha da yukarı taşımak için meclis üyelerimizden yetki talep edeceğiz” diye konuştu.

YARDIMLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI

İmamoğlu, toplanan bağışlarla talep eden 9 bin 500 aileye yardımların gönderilmeye başlandığını, hazırlıkları tamamlanan dağıtım aşamasına gelen 500 bin gıda kolisinin de önümüzdeki günlerde dağıtımına başlanacağını kaydetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemle ilgili değerlendirme yapıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemle ilgili değerlendirme yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi paylaştı: 6 Nisan 2020 Pazartesi

BİZİMLE DERTLEŞİN. DESTEK ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Aile bir aradayken bir takım sorunlar yaşanabildiğinin altını çizen İmamoğlu, “Psikolojik olarak zor bir dönemde olduğumuzu, sosyal sıkıntılar da eklendiğini ve problemin ileri sev,iyede olduğunun farkındayız. 0212 449 49 00 hattımızdan psikolojik destek vermek için psikologlarımız bekliyor. Bizimle dertleşin. Destek almaktan çekinmeyin.   

İSTANBUL’UN YÜZDE 64 SOKAKTA

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan önlem kararları ile 20 yaş altına da 65 yaş üstü gibi sokağa çıkma yasağı getirildiğini hatırlatan İmamoğlu, kendisin de evde olduğunu, evde hijyen kurallarına uyduğun, anne babası ile uzaktan görüştüğünü belirterek, “Buna rağmen İstanbul’da toplumun yüzde 64’ünün sokağa çıkma ile ilgili bir yasağı yok.  Ancak hepimiz bu tecrit kendinize uygulanıyormuşçasına evden çıkmamanız gerekiyor. Biz tabi ki toplu taşımayı sahada etkin biçimde hazır tutuyoruz. Ama bunu tutmamızın sebebi görevi olan insanlara katkı sunabilmek. Toplu taşımayı sosyal mesafe korunarak en uygun biçimde sağlamak.” Şeklinde konuştu.

YÜZDE 1’E DÜŞTÜ: METRO, FİNİKÜLER, TRAMVAY DURDU

İmamoğlu, hafta sonu İBB olarak aldıkları önlemleri de tekrarlayarak kullanım oranı yüzde 1’e düşmüş, neredeyse boş gidip gelen Moda ve İstiklal Caddesi tramvayları ile Kabataş finiküler hattının yaşam normale dönene kadar durdurulduğunu söyledi.

METROLARIN SAAT 21:00’DAN SONRA KAPANIYOR

Hayatın evlere çekildiği esnadan itibaren, saat 21:00’dan sonra metroların kullanım oranı yüzde 4’e kadar düştüğü kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saat 21:00’dan sonra metroların kullanıma kapatılacağını kaydetti.

100 BİN MASKE DAĞITTIK, 75 BİN DAHA DAĞITILACAK

Cumhurbaşkanlığının maske takma zorunluluğu ile ilgili kararının ardından hafta sonu 100 bin maskeyi vatandaşlara dağıttıklarını belirten İmamoğlu, “Bugün de yine 75 bin maskeyi, 100 bine yakın maskeyi vatandaşlara dağıtmak için belli duraklarda hazır tutacağız. İBB olarak personelimizin ihtiyaç duyduğu maske dışındaki tüm stoku halkımıza dağıtıyoruz” diye konuştu.

Toplumsal sağlık adına maskenin öenmie vurgu yapan İmamoğlu, “Bir duyuruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde PTT vasıtasıyla 20 – 65 yaş arasındaki maske dağıtılacak. maske.e.ptt.com adresinden talepte bulunuyor vatandaşlar. Ücretsiz maske gönderiliyor.” Duyrusunu yaptı.

PANDEMİ KURULU GENİŞLETİLMELİ

Hafta sonu İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Pandemi Kurulu toplantısı hakkında da bilgi veren İmamoğlu, kurulda 40’a yakın katılımcı olduğunu ancak genişletilmesi gerektiğini söyledi. İkinci defa davet edildiği Pandemi Kurulu toplantısında sağlık kurumları, sendika ve iş dünyasından temsilcilerin de kurulda temsil edilmesi ve daha sık toplanılması konusunda öneride bulunduğu belirtti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SALGININ YAYILMASINI DURDURACAK

Toplantıda İstanbul için sokağa çıkma yasağı talebinin tekrar gündeme getirdiğini ifade eden İmamoğlu “Yüzde 64’ün kısıtlamaya tabi olmadığı süreçte sokağa çıkma yasağının önemini dile getirdim. Pandeminin bu sürecinde alınacak tedbirler yayılmayı önleyecek. İstanbul’da nüfusun yüzde 64’nün sokağa çıkışına yönelik bir kısıtlama olmaması nedeniyle sokağa çıkma yasağı talebimi bir kez daha gündeme getirdim. Pandeminin çıkış süreçleri olan bu noktada alınacak tedbirler hem salgının yayılmasını durduracak, zaman kazandıracak hem de sağlıkçılarımızın koşullarını olgun hale getirecek” ifadesinde bulundu.

SAHRA HASTANELERİ: “HAZIRLIKLI OLMAK ÖNEMLİ”

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğü’nün sahra hastaneleri ile ilgili çalışma başlatıldığını açıkladığını aktaran İmamoğlu, daha önce Yenikapı, Maltepe ve Beylikdüzü Gürpınar’ı sahra hastanesi alanı olarak önerdiklerini hatırlattı. Bu önerilerinin dikkate alınmasını umduklarını dile getiren İmamoğlu Atatürk Havalimanı’nı da geçici hastane olarak önerdiklerini de belirterek “İnşallah ihtiyacımız olmaz, ama hazırlıklı olmak önemli.” dedi.

İSTANBUL’UN ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMESİ TÜRKİYE VE AVRUPA İÇİN DE KIYMETLİ

İmamoğlu, açıklamasında “Pandemi Kurulunu alt kurullar şeklinde toplanmasının da değerli olduğunu ifade eden İmamoğlu, Büyükşehir ve Valilik ile İstanbul’un şeffaf bir şekilde yönetilmesi kıymetli. Türkiye için kıymetli. 16 milyonluk bir kent olarak Avrupa için de kıymetli.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.