Hoşgeldiniz  

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

admin | 21 Ocak 2019 | Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

31 Mart 2019 yerel seçimi Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Şişli’de İstanbul’un mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, muhtarlarla bir araya geldi. 31 Mart yerel seçiminin aynı zamanda muhtarların da seçimi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “31 Mart’ta İstanbul’un geleceğine dair önemli kararlar alacağız. Türkiyemizde son yıllarda süreç partizanlık üzerine bir anlayışla yönetiliyor, bundan uzak durun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul Şişli’de bir otelde muhtarlarla buluştu. Muhtarlarla birlikte kahvaltı yapan İmamoğlu’na Şişli ve Sarıyer Belediye Başkanları Hayri İnönü ile Şükrü Genç de eşlik etti. İmamoğlu’nun masasında, temsilci sıfatıyla 2 kadın 2 de erkek muhtar yer aldı.

İmamoğlu, çok sayıda partili, muhtarın katıldığı kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada muhtarların İstanbul’un her noktasının en güçlü sesi olduklarını söyledi. İmamoğlu, “Bu muhtarlar buluşmamıza 961 mahallesinin muhtarının katılım göstermesi, bizimle beraber olması ve bu sürece olan inancını bizimle paylaşması bizim için onurdur. Bu güzel toplantıya hoş geldiniz” dedi.

YEREL SEÇİMİNİN MUHTARLARIN DA SEÇİMİ

Muhtarların görevlerini çok önemsediklerini söyleyen İmamoğlu, “Hatta muhtarlarımızı demokrasinin en önemli, en hassas başlangıç anı olarak görüyoruz” ifadesini kullandı

31 Mart yerel seçiminin aynı zamanda muhtarların da seçimi olduğunu söyleyen İmamoğlu, “31 Mart’ta İstanbul’un geleceğine dair çok önemli kararlar alacağız. Türkiyemizde son yıllarda süreç kutuplaşmalar üzerine, partizanlık üzerine bir anlayışla yönetiliyor. Bundan sakının, bundan uzak durun” diye konuştu.

‘İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNİN KAYMAK TABAKASI HALİNE GELDİĞİ BİR ŞEHİR YARATACAĞIZ’

İmamoğlu, “Buradan şunun sözünü veriyorum. Kıymetli muhtarlarımız, şahsım olarak 31 Mart sürecine kadar kampanyanın her aşamasında, her ortamda polemikten uzak olacağım. Hiç kimseye İstanbul konuları dışında tek bir cümlem olmayacak. Kim nereye çekmek isterse istesin hiçbir zaman o kirli siyasetin, kibrin ya da anlamsız çatışmacı dilin asla bir unsuru olmayacağım” ifadesini kullandı.

CHP’NİN İSTANBUL ADAYI İMAMOĞLU: MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ

İBB olarak Sosyal Destek Birimi oluşturacaklarını belirten İmamoğlu, muhtarlara yönelik yapacağı hizmetleri ”Sorunlara, bilimsel ve analitik çözümler üreteceğiz. Bu birimlerde 2 sosyolog istihdam bulunduracağız. Bu şekilde yaklaşık 2 bin kişiye iş olanağı sunacağız. Mahalle meclislerini yaygınlaştıracağız. Halkın sorunlarına, halkla birlikte çözüm üreteceğiz. Bu süreçte kenara itilen muhtarları, çözümün tam ortasına oturtacağız.” İfadeleri ile dile getirdi.

İSTANBUL’UN 39 İLÇESİ KAYMAK TABAKASI HALİNE GELECEK

İmamoğlu, trafik, yoksulluk, cazibe merkezi, planlama gibi 5 temel sorunu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Sanattan spora, kültürden bir çok kavrama varıncaya kadar sokağımızda, mahallemizde İstanbul’un her sathında mutlu ilçeler, mutlu mahalleler üreteceğiz. 13-14 ilçesine sıkışmış, birilerinin kaymak tabakası diye adlandırdığı yerlerin nasıl yönetildiğini hepiniz biliyorsunuz. Ve oradaki insanların mutluluğunu hepiniz ölçüyorsunuz. Ama biz sadece o şekilde olan bir İstanbul’u değil, 25 yıldır bir şehri yönetiyor ve bu bir süreci başaramıyorsanız bunu kaymak tabakası diye adlandıramazsınız. İstanbul’un 39 ilçesinin kaymak tabakası haline geldiği bir şehir yaratacağız.”

İstanbul’da bir kaos süreci olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bakınız istatistik; yüzde 70’i fırsatını bulsam bu şehri terk edeceğim diyor” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.