Hoşgeldiniz  

Ekrem İmamoğlu Açıkladı: İBB, Kanal İstanbul’dan çekildi!

admin | 23 Aralık 2019 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendilerinden önce imzalanan Kanal İstanbul işbirliği protokolünden çekildiklerini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Kanal İstanbul protokolünden çekildiğini açıkladı. Kanal İstanbul meselesinin ciddiyetten uzak bir şekilde ele alındığını belirten İmamoğlu, Kanal’ın etrafına çizgi filmde 60 katlı gökdelen dikmek de kolay. Bu kadar ciddi bir konunun gayriciddi bir şekilde ele alınmasına karşı çıkacağız. Bu kadar net. Ya Kanal, ya İstanbul” şeklinde konuştu.

“YA KANAL, YA İSTANBUL!”

İmamoğlu, “Güzel bir araştırma raporunda bir tarif var. Ya kanal ya İstanbul. Çok önemli bir tarif bu. Basit bir konu değil.Ben özellikle üç çocuk babası olarak bana bunu dayatamazsınız dedim. Ben bu şehre Fatih Sultan Mehmed’in fethettiği, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti ve böyle bir kadim bir kent, bütün dünyanın ilgiyle baktığı bir şehir İstanbul. İstanbul’u herkes bilir. Türkiye’nin isim olarak önüne geçer İstanbul. Bu kadar önemli bir markadır.” Dedi.

“BEN YAPTIM OLDU DEVRİ BİTTİ”, “BENİM İŞİM SANANE” BİTTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 aylık dönemde yaptıklarını açıkladığı toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Ne yaparlarsa yapsınlar bize engel olamayacaklar. Biz 16 milyon İstanbullunun hakkını aramaktan asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Bize karşı yönelecek antidemokratik yöntemler karşısında asla ve asla yılmayacağız, 16 milyonun hakkı olan konularda asla geri adım atamayacak, asla susmayacağız. Oturup izleyenlerin devri bitmiştir. Ben yaptım oldu devri bitti. ‘Benim işim sanane’ bitti. Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının doğru olup olmadığını bilim insanlarıyla tartışacağız. Kapatıldığı için bu milletin kaç milyarı çöpe atılıyor seslendireceğiz. Başka bir niyet varsa bunu milletçe sorgulayacağız. Kanal İstanbul’ Çizgi film yapmak kolay. Kanal’ın etrafına çizgi filmde 60 katlı gökdelen dikmek de kolay. Bu kadar ciddi bir konunun gayriciddi bir şekilde ele alınmasına karşı çıkacağız. Bu kadar net. Bir araştırma raporunun son cümlesiydi. Çok önemli, ders verir, uyarı niteliğnde; Ya Kanal, ya İstanbul! Bu kadar net…”

BEN DUAMA DEVAM EDİYORUM; ALLAH AKIL VERSİN

İstanbul’un bir maceraya sürüklenmesine izin vermeyeceklerini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “100 binlik plan ortada yok. Şahıs arazilerinin devri yapılmamışken, kamulaştırma süreçleri olmamışken… Daha önceki İSKİ yönetiminin yaptığı çalışmada 11.5 milyar liralık yatırım öngörülmüş. O da güncel değil. Daha bunlar belli değilken neyin ihalesini yapıyorsun? Hangi ÇED raporundan bahsediyorsun. Ben iddia ediyorum mevcut kabine dahil bundan önceki kabinelerde de bu görevleri yapmış bakanların dahi inanmadığını, kalben değil sadece dille ikrar ettikleri bir süreci anlatmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Son olarak şunu söyleyeyim; İstanbul’u bir maceraya sürükleyemezsiniz. Bir avuç insana bu şehri emanet etmeyen insanlar, bir avuç macerapereste de İstanbul’un geleceğiyle ilgili karar vermeyi emanet etmeyecekler. Ben duama devam ediyorum; Allah akıl versin.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.