Hoşgeldiniz  

Ekolojik Yaşam Merkezi’nde Öğreniyor, Üretiyor, Uyguluyorlar

admin | 10 Aralık 2019 | Eğitim, Genel, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ekolojik temalı alanda eğlenceli ve bilimsel ekolojik eğitim ortamıyla çocuklara hayvan sevgisinin kazandırılması için kümes ve ekim-dikim için yükseltilmiş bitki yatakları da bulunuyor.

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi, öğreniyor, üretiyor, uyguluyor. Her ayın ilk cumartesileri Yeryüzü Derneği’nin düzenlediği atölyede el yapımı ekmek yapıyor, iklim üzerine konuşuyor, bozuk aletleri atmak yerine tamir ediliyor.

ALANINDA TÜRKİYE’DEKİ İLK YEREL YÖNETİM UYGULAMASI

“Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi” 2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda yapısal özelliklerinin yanı sıra kentte eksikliğini hissettiğimiz eğlenceli ve bilimsel ekolojik eğitim ortamı sunması nedeniyle; Sağlıklı Şehir Planlaması Kategorisi ödülüne layık görülen Ekolojik Yaşam Merkezi projesi alanında Türkiye’deki ilk yerel yönetim uygulaması olarak biliniyor.

Ekolojik Yaşam Merkezi’nde “ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr” web sitesi üzerinden duyurular yapılarak; farklı yaş gruplarına yönelik atık yönetimi, iklim değişikliği, ekoloji ile doğal yaşam konularında hafta içi ve hafta sonu eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

EKOLOJİK YAŞAM MERKEZİ 2018’DE AÇILDI

Eğitim Mahallesi Hakkı Bey Sokak adresindeki Kemal Sunal Parkı içerisinde yer alan Ekolojik Yaşam Merkezi’nin 5 Haziran 2018 Dünya Çevre Günü’nde açılışı yapıldı.

1520 M²’LİK ALANDA EKOLOJİK YAŞAM MERKEZİ

Kadıköy Belediye Meclisi tarafından alınan meclis kararı ile mevcutta sadece çocuk oyun alanı ve oturma birimleri bulunan park için yapılan plan değişikliği ile bitişik parselle birleştirilen 1520 m²’lik yeşil alan Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi Projesi’ne dönüştürüldü.

Ekolojik temanın bir araya getirildiği park alanında; hayvan sevgisinin kazandırılması için bir kümes bulunmakta, ekim-dikim çalışmaları için yükseltilmiş bitki yatakları ve doğal oluşumun gözlemlenebileceği biyolojik bir gölet de yer almaktadır.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.