Hoşgeldiniz  

Eğitimde Özel Okullarda Krizin Ayak Sesleri Geliyor

admin | 30 Nisan 2019 | Ataşehir, Eğitim, Ekonomi, Manşet, Türkiye A- A+

Krize giren sektör nedeniyle kapanmak ile karşı karşıya kalan özel okulların velileri ve öğrencileri eğitim sezonu içinde Türkiye geneli ile birlikte Ataşehir’de mağduriyet yaratıyor.

Eğitim kalitesi kaygısıyla ve devletin de teşvikiyle “daha iyi bir eğitim” için özel okulları tercih eden veliler, krize giren sektör nedeniyle kapanan okullar yüzünden Türkiye geneli ile birlikte Ataşehir’de mağduriyet yaşıyor.

Ücretleri 2018-1019 eğitim öğretim yılının başında ödenen Ataşehir’deki bazı özel okulların girdikleri kriz nedeniyle kapısına kilit vurulacağı konuşuluyor. Uzmanlara göre Özel eğitim sektöründe yaşanan kriz ülkemizdeki ekonomik krize paralel olarak gelişiyor. Bekledikleri kayıt sayısını bulamayan okullar öğrencisizlikten kapanmakla yüz yüze kaldılar. Yine iddialara göre maaşlarını alamayan öğretmenler de derslere girmemeye başladılar.

Kapatma kararının alındığı söylenen yaklaşık 210 öğrencinin eğitim aldığı Ataşehir Atatürk Mahallesi Girne Caddesi’nde bulunan özel okulun yetkilileri velilere başka bir özel okula ücret karşılığında nakil yapma önerisinde bulunuyor.

Okulların kapanmasına son bir ay kala okulsuz kalarak psikolojilerinin bozulan özel okul öğrencisi çocukların velileri isyan ediyor ve soruyorlar; “Bizim haklarımızı kim koruyacak, çocuklarımıza ne olacak,  bizler kime, kimlere güveneceğiz?” diyorlar.

Son yıllarda çok sayıda açılan özel okulların kriz içinde olduğu, özellikle yeni açılan 1-2 yıllık okullardan bazılarının kapanmak üzere olduğu, bazılarının da kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı iddia ediliyor. Kapanma tehlikesi içindeki özel okul sayısının şimdilik 100 civarında olduğu söyleniyor. Bu sayının Türkiye genelinde 200’ü geçeceği de iddialar arasında yer alıyor.

Ataşehir’de kapanma aşamasına gelen özel okul yönetimi ile öğrenci velileri karşı karşıya geldi. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ise mağduriyetin giderilmesi için velilerle ve okul yönetimiyle toplantı yapıp çözüme yönelik görüş alışverişinde bulundular.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.