Hoşgeldiniz  

Eğitim Dünyasında Parlayan Yıldız: Safir Anadolu Lisesi

admin | 22 Mayıs 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet A- A+

Özel Ataşehir Safir Koleji Kız Anadolu Lisesinde “Dilden Gönüle“ adlı şiir gecesi ve sanat rüzgarları esti. Öğrencilerin faaliyetleri ve kulüp çalışmalarının ürünleri sergilendi.

Safir Özel Anadolu Lisesi uyguladığı uluslararası eğitim anlayışıyla bilgiyi elde eden ve geliştiren, sportif faaliyetlerde boy gösteren, teknolojiyi araç olarak kullanan ve en önemlisi yüksek akademik ve sosyal gelişmişlik düzeyiyle,  çocuklarımıza batının pozitif bilimleri ile birlikte kendi kültürel değerlerimizi de kazandırmayı hedefleyip  erdemli bir toplum insanı yetiştirmeyi öncelik edinmiş bir okul olarak özel liseler arasında pırıl pırl parlamaktadır.

Anadolu Yakasındaki tek Kız Anadolu Lisesi olan Safir Anadolu lisesi ; Değerler Eğitimi ,Oxford Quality Program,  Butik Eğitim,  Akademik Eğitim, Estetik Eğitim ,Sosyal Gelişim gibi hedef alanları öncelemiştir.

Okul; Laboratuvar, Kantin , Yemekhane, Kapalı Spor Salonu, Geleneksel Türk Sanatları Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi ,  LeanguageRoom, Kütüphane, Bahçe, İbadethane, Kış bahçesi gibi tüm sosyal imkanlara sahiptir.

Okulda gramer odaklı değil pratik odaklı olarak Skills dersleri ile NeativeTeacher desteği ile yoğun bir “Konuşturan  İngilizce Programı “yapılır. Bu çerçevede 9. sınıfta 4 saat yerine 7 saat İngilizce, 10. sınıfta 4 yerine 7 saat  İngilizce programı uygulanır.

11.sınıfta ise 4 saatlik İngilizce ‘’Oxford Quality ‘‘ programı uygulanır.  İkinci yabancı dil olarak Almanca ve Arapça seçmeli olarak etkin bir şekilde işlenir.

“  Tüm öğrenciler okulda öğretilenleri öğrenebilir” varsayımına dayanan Tam Öğrenme modeli uygulanan okulda ‘Biz doğru bir programla, doğru yapılan işlerle herkesin başarabileceğine inanıyoruz.’ ilkesinden hareket edilmektedir.

9.sınıftan itibaren başlayan tam öğrenme modeli ile 4 yıla yayılmış üniversite hazırlık programı uygulanan okulda .9. sınıf ve 10.sınıfta konuların eksiksiz olarak öğrenilmesi sağlanmaktadır. 11. sınıftan itibaren üniversiteye hazırlık programı başlatılan kurumda 12. sınıfta derslere 15 gün erken başlanmakta. 6 gün eğitim ile yılda 1420 saatlik üniversiteye hazırlık programı uygulanıyor. Öğrencilerin eğitimleri boyunca, yaşam içinde ve üst öğrenim yaşamında kullanılabilir bilgi ve deneyimler kazanmasına özen gösterilen kurumda  yeteneklerini ve eğilimlerini fark eden öğrenciler için YKS sürecinin çok daha etkin başlamasına  katkı sağlanmaktadır.

Okulda Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed (sav)’in Hayatı , Fıkıh, Hadis ,İslam Düşüncesi ve DKAB dersleri ile örtük bir şekilde değerler eğitimi programı uygulandığı belirtilmiştir.

Edebiyat öğretmenlerinin önderliğinde ve tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla okuma grubu saati ve okuma grubu uygulaması yapılmakta.

Telli Çalgılar, Geleneksel El Sanatları, Modern Sanatlar, Sahne Sanatları, Voleybol, Basketbol, Hentbol, Badminton, Satranç, Akıl Oyunları vb. faaliyetlerimiz ve kulüp çalışmalarının ürünleri zaman zaman sergilenmekte, meraklılarıyla paylaşılmaktadır. 11 Mayıs Cuma günü geleneksel olarak yapılması planlanan “Dilden Gönüle“  isimli şiir dinletisinin ilkinin gösterim öncesinde kokteylin ardından öğrencilerin bu etkinliklerde yapmış olduğu ürünler sergi açılarak davetlilerin incelemesine sunulmuştur. Veliler ve davetliler  rengarenk görsel bir şölende her bir eser hakkında öğrenciler ve öğretmenlerden bilgiler edinerek sergiyi gezdiler.

“Dilden Gönüle“ isimli şiir gecesinde sahne alan drama dersi öğrencilerimizin sergiledikleri performans, profesyonel oyuncuları aratmayacak özellikteydi. Okul konferans salonunu kapasite üstü dolduran izleyiciler, muhteşem bir şiir dinletisi ve  skeçlerle  keyifli vakit geçirdiler. Türk edebiyatında ustalığı  ve duyarlılığı  şiir sevenlerce kabul görmüş kalemlerin  şiirlerinden oluşan bir demetle , Safir Koleji Kız Anadolu Lisesi öğrencileri  şiir sevenlerin yüreklerinde tatlı bir meltem esintisi estirdi.  Yüksek beğeni ve  ilgiyle izlenen programda  9,10 ve 11.sınıf öğrencilerinden oluşan öğrenciler, profesyonellere taş çıkartırcasına sahnede adeta yıldızlaştı. Sezai Karakoç’tan Orhan Veli’ye, Necip Fazıl’dan  Can Yücel’e, Cemal Safi’den Abdurrahim  Karakoç’a Türk edebiyatının birçok usta şairinin sevilen şiirleri sadece klasik okuma yöntemi ile değil şiir drama, farklı görsel sunumlar ve tiyatral canlandırmalarla sanat rüzgarı esen gecede seyirciler zamanın nasıl geçtiğini anlamadılar.

Ataşehir Safir Anadolu Lisesi eğitim dünyasına hem akademik başarılarıyla hem de sanatsal, kültürel ve sportif başarılarıyla imzasını atmaya kararlı görünüyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.