Hoşgeldiniz  

Doğan Cüceloğlu ‘İyi İnsanlarız, Kötü Yetişmişiz’

admin | 05 Ekim 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

doganAtaşehir Belediyesi ve Final Ataşehir Anaokulu tarafından düzenlenen “Çocuk Gelişimi ve Ailede İletişim” konulu seminer, Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Açılışı yaptığı konuşmayla Final Okulları Kurucusu İhsan Özen’in başlattığı, İletişim Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun konuşmacı olduğu seminere, Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi. Özellikle genç anne babaların çokluğu dikkat çekti.

Final Okulları Kurucusu İhsan Özen, konferans öncesi Final Okulları ve eğitim üzerine, Avrupa’dan da örnekler vererek yaptığı ayrıntılı konuşam ile katılımcıları bu konularda bilgilendrdi.

Konferans öncesi Recep Kenan’a kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, “Bugün anne babalara yönelik konuşmamda; “Çocuk gelişiminde nelere dikkat etmeleri gerekir, nelerin farkında olursak çocuk sağlıklı gelişir.”bunların üzerinde duracağım. Sonunda da soru ve cevap bölümünde soruları alacağım. Karşılıklı bir etkileşim kuracağız.”diye yaptığı kısa açıklama sonrası; iletişim konusundaki en önemli sorun nedir? Şeklindeki sorumuza ise; “iki türlü eğitim verebilirsiniz; kalıplayan eğitim, geliştiren eğitim. Biz ikisi arasındaki farkı bilmiyoruz. Geliştiren eğitim üzerinde durmak lazım.”diye cevaplandırdı.

dogan_

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, “Çocuklarda bir sorun yok. Onlara ortam hazırlarsak kesinlikle gelişim süreci başlar.”diyerek çocukların gelişiminde anne, baba ve iletişimin önemine dikkat çekti.

“Korkutarak, susturarak, utandırarak terbiye ettik çocuklarımızı.”diyerek, bu güne kadar çocuk yetiştirirken yaptığımız yanlışlara dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu seminerde, aile içindeki davranışlardan anne ile babanın çocuğa yaklaşımının nasıl olması gerektiğine değindi. Doğan Cüceloğlu, çocuğun eğitiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini de katılımcılara ayrıntılı bir şekilde anlattı. Katılımcıların da görüşlerini dile getirdiği seminerde Cüceloğlu, ayrıca karşılıklı iletişimin ne zaman başladığının ve iletişim bilincinin de üzerinde durdu.

Başarıda çocukta özgüven gelişmesinin önemine dikkat çeken ve alamaya önem veren, önemseyen anne baba olmanın önemini anlatan Doğan Cüceloğlu, “İyi insanlarız, ama kötü yetişmişiz.”diye eğitimin gelişimdeki önemini ortaya koydu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.