Hoşgeldiniz  

Diyarbakırlı Öğrenciler Ataşehirli Arkadaşlarıyla İstanbul’da

admin | 12 Ocak 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Diyarbakır’dan gelen öğrenciler ile onları konuk eden Ataşehirli çocuklar ile İstanbul’u gezecekler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Diyarbakır’dan İstanbul’u ziyarete gelen, ve 11-14 yaş arası toplam 300öğrenci, Ataşehirli arkadaşları ile 3 gün boyunca İstanbul’u gezecekler.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Diyarbakır ve İstanbul valilikleri ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Diyarbakır Koordinatörü Esra Uçaman, Ataşehir Koordinatörü Hüseyin Özaslan ve Gülan İzci katkılarıyla düzenlenen organizasyonla, Diyarbakır’dan İstanbul’u ziyarete gelen 11-14 yaş arası toplam 300 öğrenci misafir olacakları Ataşehirli çocuklarla 3 gün boyunca İstanbul’u gezecekler.

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında 3 günlük ziyaret için Diyarbakır’dan gelen öğrenciler ile onları konuk eden Ataşehirli çocuklar onuruna bir yemek verdi. Ataşehir’deki Silence Hotel’de düzenlenen programa Ataşehir İlçe Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, içe daire amirleri, belediye birim müdürleri, proje koordinatör ve sorumluları ile görevli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KAPILARINIZI AÇTINIZ. EKMEĞİNİZİ, SICAK YUVANIZI BİZLERLE PAYLAŞTINIZ

İçişler Bakalığı’nın “Biz Anadoluyuz Projesi”  Diyarbakır koordinatörü Esra Uçaman, Diyarbakır Koordinatörü Esra Uçaman,  Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve il Milli Eğitim Müdürüne “Biz Anadoluyuz” projesine verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederek, “Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Diyarbakır’dan gelen çocuklarımıza kapılarınızı açtınız. Ekmeğinizi, sıcak yuvanızı bizlerle paylaştınız. Sağ olun, var olun. Bizler, yaklaşık 1400 kilometre uzaktan, tarihi surların kentinden buraya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün bizi sıcak ve samimi duygularla karşılamanız şunu gösterdi ki; aslında uzak olan sadece mesafeler. Esas olan, gönül birlikteliğimiz. En güzel duygularla sizleri selamlarken, misafirperver bir ülkenin evlatları olarak; bizler de sizleri en kısa zamanda memleketimizde ağırlamaktan şeref duyacağız” diye konuştu.

Diyarbakırlı Öğrenciler Ataşehirli Arkadaşlarıyla İstanbul’da, Ertuğrul Bilican, İlhami Yılmaz, Zafer Karamehmetoğlu http://www.haberinasli.com/diyarbakirli-ogrenciler-atasehirli-arkadaslariyla-istanbulda/#.WliG7_Kp6jU.twitter

Recep Kenan paylaştı: 11 Ocak 2018 Perşembe

BİZİM SİZLERE GÖNÜL KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Diyarbakır’dan gelenler ve Ataşehir’de ev sahipliği yapan öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, gönül kapılarının her zaman açık olduğuna işaret ederek, “Diyarbakır’dan gelen öğretmenimiz; -Gönül kıpılarımızı açtınız- dedi. Bizim sizlere Gönül kapımız her zaman açık. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz. Memleketimizin doğusu, batısı, güney, kuzeyi birlikte yaşamak, birlikteliği geliştirmek için birbirimizi ziyaret etmemiz gerekiyor. İçişleri bakanlığımızın projesi kapsamında kardeşlerimizi biz ağırlayalım istedik. Planları yapıldı… Değişik illerden gelecek öğrenciler, görmedikleri yerleri görecekler” dedi.

GÖNÜL KAPINIZI ARALAMIŞ OLARAK DÖNMENİZİ ÜMİT EDİYORUZ

“Biz Anadoluyuz” projesinin asıl hedefinin kardeşlik bağlarının güçlenmesi, kuvvetlenmesi olduğunun altını çizen Ertuğrul Bilican, “Yanınızda sizleri misafir edecek öğrencilerimizin akşam evlerinde misafir olacaksınız. Biz işin asıl bu yanını önemsiyoruz. Burada kuracağınız kardeşlik bağı, dostluk bağı çok daha uzun sürecek ve birliğimize, beraberliğimizi ve bütünlüğümüze katkı sunacağını inanıyorum.  Valiliğimizin, bir kısmı da Büyükşehir’in organizasyonu ile Pazar gününe kadar İstanbul’u gezeceksiniz. Ama siz Ataşehir’in misafir olduğunuz için Ataşehir belediyesinin destekleriyle ilçemizi ve İstanbul’u göreceksiniz. Tüm bu gezilerin sonunda buradan güzel duygularla, kardeşlik duygularıyla, bize de gönül kapınızı aralamış olarak dönmenizi ümit ediyoruz. İnşallah ev sahipliğimizin hakkını veririz diye düşünüyoruz. Bu projedeki asıl hedefimiz bu. Diyarbakır’dan gelen meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ataşehir belediyemizin önemli katkısı var. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz diye konuştu.

YILMAZ, “BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ” KAPSAMINDA ATAŞEHİR’DE 300  KONUK

Misafir öğrencilere “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Biz Anadoluyuz projesi” kapsamında Ataşehir’de konuk olan toplam 300 çocuk 3 gün boyunca İstanbul’u gezeceklerinin altını çizerek, “21 ilden 50 bin öğrenci kardeşimiz “Biz Anadoluyuz” projesinden istifade edeceği öngörülmüştür. Bu proje ile birlikte yeni kardeşlik köprüleri inşa edilecek ve ortak kültürel değerlerimizin gözlemleri için bir fırsat olacağını bilmenizi isterim. Bu salonda bizlerle birlikte olan konuk kardeşlerimiz, ülkemizin en kalabalık 12’nci kenti Diyarbakır’dan ülkenin en kalabalık kenti olan İstanbul’a gelmenin mutluluğunu yaşamaktadır.  Ülkemizin her köşesi tarih kokan bir cennet parçasıdır” dedi.

“DİYARBAKIR’DA BİNLERCE YILLIK TARİHİNİZLE İÇ İÇESİNİZ”

Yılmaz konuşmasında, “Diyarbakır’da yaşayan siz genç kardeşlerimiz zaten binlerce yıllık tarihinizle iç içesiniz. Şimdi bütün dünyanın göz bebeği olan binlerce yıllık yaşamını bu güne dek tüm görkemiyle sürdüren, içinden deniz geçen ender kentlerden birine; dünyada emsali olmayan İstanbul’a geldiniz. Burada kaldığınız süre içerisinde boğaz köprülerinin üzerinden muhteşem güzellikleri göreceksiniz. Bu köprüler sıradan köprüler değil. İki kıtayı birbirine bağlayan geçitler. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği; -iki büyük cihanın kesinti noktasında Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul- bütün vatandaşların kalbinde olan şehirdir.  İstanbul’u tarih boyunca binlerce yazar ve şair anlatmaya çalıştı. Petrus Gyllius İstanbul için, -diğer bütün kentler ölümlüdür ancak İstanbul insanlık var oldukça yaşayacaktır- demiş” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL’U GEZERKEN BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKİN, ÇEKTİRİN

Öğrencilerden İstanbul’u gezerken bol bol fotoğraf çekmelerini, çekilmelerini isteyen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Sizlere birkaç öneride bulunmak istiyorum. Büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’in 1453’te fethetti dünyanın gözbebeği olan İstanbul şehri için sizler de bir şeyler yapabilirsiniz. Bu süre içerisinde bol bol anı biriktirelim. Fotoğraf çekelim, çektirelim. Arkadaşlık kurun. Kurduğunuz dostluk köprüleri, diğer arkadaşlarınıza da örnek olsun, Bu köprülerden milyonlarca gencimiz geçsin” diyerek, İstanbul’un anılarında yer almasının önemine işaret etti.

İSTANBUL’UN DÜNYANIN CENNET KÖŞELERİNDEN BİRİ

İstanbul’un dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunun altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, İstanbul Valisi’nin selamını ilettiği konuşmasında, “Diyarbakır’dan Ataşehir’e misafir gelmiş olan sevgili öğrencilerimiz kardeşlerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız bu gün İstanbul’un ve Ataşehir en mutlu günlerinden bir tanesi. Bu mutlu günümüzde beraber olduğumuz kardeşlerimizin hepsine -hoş geldiniz- diyorum. Gönül köprüleri kurmak adına, gönüllerimizi coşturmak adına, sevgi ve kardeşliğimizi, muhabbetimizi, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı, birlik ve beraberliğimizi ifade etmek adına İçişleri Bakanlığımız organize ettiği, İstanbul Valiliği ve Diyarbakır Valiliği ve il milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde böyle güzel bir proje hayata geçirildi. Bu proje kapsamında bugün 270’in üzerinde kardeşimiz bize misafir oldu. Bu projeye emek veren başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, bütün bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Sevgili kardeşlerimizin hepsine İstanbul Valimizin Selamlarını iletiyoruz. İçimizde ilk defa İstanbul’a gelmiş olan kardeşimiz olabilir. İstanbul dünyanın cennet köşelerinden birisi… İstanbul Boğazı’yla, Tarihi Yarımada’sı ile kültürel değerleriyle, tarihi ile tabiatıyla, insanıyla, sanayisi ve ekonomisi ile sosyal hayatı ile Türkiye’mizin bir numaralı şehri. İnşallah kardeşlerimiz bu güzel şehirde güzel vakit geçirirler. Diyarbakır’dan Ataşehir’e gelen kardeşlerimizi misafir edecek öğrencilerimizin ailelerine ve çocuklarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Onların kardeşlikleri ilelebet devam etsin. Bu projede, bu güzel projenin Ataşehir ayağında destek veren belediyemize, Belediye başkanımıza ve yetkililerine, projede emeği olan Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere, okul müdürlerine, koordinatör müdürümüze, öğretmenlerimize, basın mensuplarına ve Diyarbakır’dan öğrencilerimizi koordine edip buraya getiren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Program, davul zurna eşliğinde çekilen halayların da yer aldığı eğlence ile devam etti.

Diyarbakırlı Öğrenciler Ataşehirli Arkadaşlarıyla İstanbul’da, http://www.haberinasli.com/diyarbakirli-ogrenciler-atasehirli-arkadaslariyla-istanbulda/#.WliG7_Kp6jU.twitter

Recep Kenan paylaştı: 11 Ocak 2018 Perşembe

Diyarbakırlı Öğrenciler Ataşehirli Arkadaşlarıyla İstanbul’da, http://www.haberinasli.com/diyarbakirli-ogrenciler-atasehirli-arkadaslariyla-istanbulda/#.WliG7_Kp6jU.twitter

Recep Kenan paylaştı: 11 Ocak 2018 Perşembe

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.