Hoşgeldiniz  

Depremde En Riskli İlçe Avcılar’a Yeni İmar Planı

admin | 08 Ekim 2019 | Emlak, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Üst Manşet A- A+

Olası İstanbul depreminin en riskli ilçelerinde Avcılar’da güvenli olmayan binaların yenilenmesinin önünü açacak olan imar planı değişikliği, Avcılar Belediye Meclisinde kabul edildi.

Avcılar Belediye Meclisi tarafından onaylanan,  1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi.

İstanbul’un deprem konusunda en kritik ilçelerinden biri olan Avcılar’da imar planları değişiyor. Bu çok önemli adım belediye meclisinde onaylanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin “Çok heyecanlıyım” diye duyurduğu plana göre; yerinde kentsel dönüşüm kapsamında, 10 mahallesi bulunan ilçede yoğunluğu arttırmadan, yapı sahiplerine eski plana göre hakları da yeniden teslim edilmiş olacak.

Avcılar’da güvenli olmayan, ömrünü tamamlamış eski binaların yenilenmesinin önünü açacak olan imar planı değişikliği, Avcılar Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Avcılar Meclisi’nde onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile yerinde kentsel dönüşüm kapsamında Avcılar’da yoğunluğu arttırmadan, yapı sahiplerine eski plana göre hakları yeniden teslim edilmiş olacak. Plan değişikliğinin ardından Avcılar’da vatandaşlar binalarını ‘hak kaybı’ yaşamadan yenileyebilecek.

Önceki düzenlemelerde fazla inşaat hakkı tanınmış kooperatif evleri, 2008 yılında çıkartılan 1/1000 ölçekli plan doğrultusunda inşaat hakları daraltılmıştı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.