Hoşgeldiniz  

Dadaşların Diyarı Erzurum Vakfı İlgezdi’yi Ağırladı

admin | 24 Mart 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’yi Vakıf Merkezinde ağırladı.

10 yıldır sivil toplum kuruluşlarıyla kol kola yürüyen ve her zaman desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’ye seçime sayılı günler kala bir destek de Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’ndan geldi.

“SİYASETE CAMİ VE CEM EVLERİNİ KARIŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL”

Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nda konuşan Battal İlgezdi, Annelerimize, kadınlarımıza çok görev düşüyor. Siyasetin farklı noktalara çekilmesini sizler engelleyeceksiniz. Siyasete camileri cem evlerini karıştırmak doğru değil. Benim siyaset anlayışımda bu yok.” dedi

Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Ömer İlgün’ün ve yönetiminin hazırladığı etkinliğe birçok Erzurumlu hemşehriler, STK başkanları, vakfa üye olan iş adamları katılım gösterdi. İlgezdi’ye desteklerini göstermek için bir araya gelen Erzurumlu hemşehriler yöresel yiyecek ikramlarında bulunurken vakıflarının yakın gelecekteki projelerinden de bahsettiler. Toplantıda konuşan Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Ömer İlgün, sivil toplum kuruluşlarında görev almanın gereksinimlerini dile getirdi. İlgün: “ Biz STK’ların  yaptığı iş gönül işidir. Samimiyet ve sevgi işidir. Tabii bunlar bilgi ve beceriyi gerektirmektedir. Aynı zamanda STK’ları fedakârlık ister. Bizim vakfımızda bu özellikleri içeriyor. Çok değerli iş adamları bünyemizde barınıyor. Bu ülke hepimizin, bizde ayrı gayrı yok. Bizler de havası sert insanı yiğit ve mert olan dadaşlar diyarı olarak bilinen Nene Hatun’un evlatlarıyız. Erzurum Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı kadim bir şehirdir. Dadaş ailede büyük anlamına gelir. Yani vatanını seven, bayrağını ve toprağını seven her zaman ve her yerde mazlumdan yana olan özü sözü bir yiğit ve mert insan demektir. Dadaşlar,  ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ anlayışını benimsemiş kişilerdir.  Bizim vakıf anlayışımızda hiç kimseyi birbirinden ayırt etmemek geçerlidir ve bu anlayış daimidir.” dedi.

Ömer İlgün vakıflarını yönetirken üç anlayışa önem verdiklerini dile getirdi. İlgün: “Burayı yönetirken üç anlayışımız hep bâki kalacak. Sevgi, saygı ve disiplin… Kim olursa olsun Erzurumlulara yakışır, bir insana yakışır bir şekilde çalışacağız. Bizler hep birlikte toplumlarımızın kaynaşması için kültürel etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim asıl amacımız Ataşehir’de Erzurum Kültür Merkezi yapmak.  Sayın Battal Başkanımız hepinizin de bildiği gibi sivil toplum kuruluşlarına çok yardım ediyor. Ben Sayın başkanımızın bu anlayışıyla onur ve gurur duyuyorum.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 İLGEZDİ: “SİYASETİN FARKLI NOKTALARA ÇEKİLMESİNİ SİZLER ENGELLEYECEKSİNİZ”

Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Ömer İlgün’ün konuşmasının ardından Battal İlgezdi Erzurumlulara hoş geldiniz diyerek kürsüye geçti. İlgezdi siyasetin farklı noktalara çekilmesi hususunda STK’lara büyük rol düştüğünü dile getirdiği konuşmasında dikkat çekecek açıklamalar yaptı. Battal İlgezdi: “Ben bütün dernekleri geziyorum, davetlerini kırmayıp toplantılarına katılmaya çalışıyorum. Buraya geldiğimde Sayın Ömer İlgün’e burayı kendisinin mi yaptığını sordum. Gördüğüm tablo karşısından başta Dernek Başkanı Ömer İlgün’ü, Kadın Kolu Başkanı  Emine Ayan’ı ve emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. Çok güzel bir yer yapmışlar.  Kültür merkezleri yapıyorum ama STK’lara da bir yer yapma fikrim var. Erzurumlular Vakfı olarak da önümüzdeki dönem Ferhatpaşa Mahallesi’nde bir yer sizlere tahsis edeceğim.” diyerek Erzurumlulara vakıf yeri tahsis edeceği sözünü verdi.

 “GİTMEDİĞİNİZ KAPI TUTMADIĞINIZ EL SİZİN DEĞİLDİR”

“Hepimiz toplumun belirli kesiminde temsilciyiz. Bazımız dernek başkanı, bazımız muhtar adayı olarak… Bu seçim bitecek hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu seçimi başka yerlere çekmeye gerek yok.  31 Mart’tan  sonra hepimiz yine bu kentte beraber yaşayacağız. Özellikle STK başkanlarına, evde annelerimize, kadınlarımıza çok görev düşüyor. Siyasetin farklı noktalara çekilmesini sizler engelleyeceksiniz. Ben herkese söylüyorum seçim çalışmasında da temsilci olduktan sonra da gitmediğiniz kapı, tutmadığınız el sizin değildir. Bizler siyaset yaparken iktidarı eleştirerek siyaset yapmak yerine kendi eksiklerimize bakacağız.”

“TENCEREMİZ KAYNAMIYOR SIKINTI BURADA!”

Siyasete dinin karıştırılmaması üzerine de konuşan Battal İlgezdi şunları söyledi: “Bizler aynı ülkenin vatandaşıyız. Benim üniversite yıllarımda toplumda herkes görüntüsüne veya görüşüne göre ayrıştırılmazdı. Taa ki 12 Eylül’e kadar. O noktadan bugüne gelinceye kadar ülkeye müthiş bir ayrıştırma hâkim oldu. Bu anlayış özellikle siyaset üzerinden yapılıyor. Siyasete camileri cem evlerini karıştırmak doğru değil. Benim siyaset anlayışımda bu yok. Eğer olsaydı diğer adaydan farkım kalmazdı. Siyasete dini kullanmak kadar yanlış bir anlayış yok. Kimse bize sonradan bahşetmedi dini. Hepimiz Müslümanız. Ben önümüzdeki süreçte Türkiye’de siyasetin yeniden taşlarının değişeceğini düşünüyorum. Tencere kaynayacak. Tenceremiz  kaynamıyor  sıkıntı burada!” şeklinde açıklama yaptı.

 “IRAK YERLE BİR BİZ İSE DİMDİK AYAKTAYIZ”

Cumhuriyetin önemine her zaman dikkat çeken Battal İlgezdi ülkenin ayakta kalmasının en büyük etkeninin yine Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet olduğunu belirtti. İlgezdi: “1923’te iki ülke kuruldu. Biri yarı cumhuriyetle yönetilen Irak diğeri de Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Türkiye’si. Bakın şimdi Irak yerle bir, biz ise dimdik ayaktayız. Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağız.” dedi.

“BUGÜN TELEVİZYONLARI AÇTIĞINIZDA A HABERDE TÜRKİYE CENNET AMA BAŞKA KANALLARA GİDİNCE İŞLER VAHİM!”

“Ben kültür merkezleri yaparak, çocuklara eğitim desteği vererek kentimizi çağdaşlaştırıyorum. Çünkü kent geliştikçe insanlar da gelişir. 15 yıl önce bizim mahallelerimizi yönetenler buralara bir çivi bile çakmadılar. Özellikle Ferhatpaşa’ya hiçbir şey yapmadılar. Çünkü amaç vatandaşı fakirleştirip, orayı almak. Bugün televizyonları açtığınızda A Haberde  Türkiye cennet, ama başka kanallara gidince işler vahim! CHP İstanbul’a zulüm yaptı deniyor. İstanbul’a 40 yıldır iktidar olamayan CHP mi deprem bölgelerini imara açtı? Bu kadar çok AVM yaptı? Bu kadar fazla gökdelenlerin yapılmasına izin verdi? İktidar yaptıklarını başka partilerin suçu gibi göstermek yerine kenti yeniden planlamalıdır. İnşallah İstanbul’u Ekrem İmamoğlu aldığında biz öyle yapacağız.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.