Hoşgeldiniz  

Cumhuriyet Düşmanlarını Her Fırsatta Ödüllendiriliyor

admin | 24 Aralık 2018 | Eğitim, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP’li İlgezdi, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yavuz Bahadıroğlu’nun, röportajını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili kullandığı sözler nedeniyle hakkında, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yavuz Bahadıroğlu’nun, röportajının yayınlanmasını Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a sordu.

Gamze Akkuş İlgezdi: “Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e düşman Yavuz Bahadıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı için neden “kıymetli” dir?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, MEB’e bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün süreli yayını Ebabil dergisinde, Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili kullandığı sözler nedeniyle hakkında, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yavuz Bahadıroğlu’nun, röportajının yayınlanması ile ilgili önerge verdi.

İlgezdi, önergesinde; Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olduğu belgeleriyle ortada olan Yavuz Bahadıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı için neden “kıymetli”dir? “Kıymetli” olmasının gerekçesi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret etmesi midir? Diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önerge:

Milli Eğitim Bakanlığı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarını her fırsatta ödüllendirmeye devam ediyor. Bu seferde MEB’e bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün süreli yayını Ebabil dergisinde, Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili kullandığı sözler nedeniyle hakkında, “Atatürk’ün hatırasına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yavuz Bahadıroğlu’nun, röportajı yayınlanmış, öğrenim hayatı ve kariyeri hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

Bahadıroğlu’nun, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretlerinin yanı sıra yazdığı romanlarda da ayrıca Cumhuriyet’e ve devrimlere karşı ifadelerin yer aldığı bilinmektedir. Bu şahsın geçen yıl Çorum’daki okullarda kurulacak kütüphaneler için belediyenin dağıttığı, “Kemalist Yalanlar, Sunguroğlu II, Zikir Fikir Şükür, Can’ın Hatıra Defteri” isimli kitapları Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince toplatıldığı daha akıllarda iken MEB’in dergide yer vermesi kabul edilemez.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret eden, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı küçümseyen, Kuvay-ı Milliye’yi hor gören kişinin, röportajının yayınlanması düşünce ve ifade özgürlüğü ile değil ancak Cumhuriyet karşıtlığı ile açıklanır.

Bu bağlamda,

  1. MEB’e bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün süreli yayını Ebabil dergisinde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Yavuz Bahadıroğlu’nun röportajına neden yer verilmiştir?
  2. Bu kişi ile röportaj yapılmasına kim karar vermiştir? Milli Eğitim Bakanlığı, röportaj yapacak başka kimse bulamamış mıdır?
  3. Hayatı Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’e düşmanlık yaparak geçen birinin röportajına neden gerek duyulmuştur? Bu kişinin çocuklarımıza katkısı ne olacaktır?
  4. Röportajın yapıldığı sayı kaç adet basılmıştır? Bu dergiler nerelere dağıtılmıştır? Bu röportajın olduğu sayı toplatılacak mıdır?
  5. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret eden bu kişiye ait röportajın yapılmasına göz mü yumacaksınız yoksa haklarında işlem mi başlatacaksınız?
  6. Cumhuriyet’e ve Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olduğu belgeleriyle ortada olan Yavuz Bahadıroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı için neden “kıymetli”dir? “Kıymetli” olmasının gerekçesi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret etmesi midir?

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.