Hoşgeldiniz  

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Beş Millet Bahçesi Açıyor

admin | 17 Kasım 2018 | Ataşehir Ak Parti, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a gelerek yapımı tamamlanan Başakşehir, Hoşdere, Kayaşehir, Zeytinburnu ve Ataköy’deki millet bahçelerini açacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da yapımı tamamlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak Başakşehir, Hoşdere, Kayaşehir, Zeytinburnu ve Ataköy’deki millet bahçelerinde; dev parklar, özel ağaçlarla donatılmış gezi mekanları, sosyal tesisler ve ibadet mekânları yer alıyor.

Bu gün Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak Başakşehir, Hoşdere, Kayaşehir, Zeytinburnu ve Ataköy’deki millet bahçeleri ile İstanbul 1.5 milyon metrekare yeşil alana kavuşacak.

MİLLET BAHÇELERİNDE NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete alınacak millet bahçelerinde, göletler, oyun alanları, kafe ve sosyal tesislerin yanı sıra, özel ağaçlarla süslenen ağaçlık alanlar yer alıyor.

İstanbul’a 1.4 milyon metrekare yeşil alan kazandıracak Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 arttıracak.

MİLLET BAHÇESİ NEDİR?                            

İstanbul’da hizmete girecek Millet Bahçesi, yerleşim yerinde, halkın gezip, vakit geçirmesi amacıyla özel olarak düzenlenmiş, ağaçlandırılmış ve çiçeklendirilmiş geniş alanlar için kullanılan alan. Günümüzde “park” olarak adlandırdığımız İngilizce kökenli kelimenin Türkçe karşılığı olarak kullanılması önerilen ve 1930’lu yıllarda kısmen kullanılan yeşil alan  içerikli kent meydanı isimi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.