Hoşgeldiniz  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Fırat’ın Doğusuna Gireceğiz’

admin | 04 Ağustos 2019 | Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Dünyanın sayılı köprüsünün yer aldığını söylediği İstanbul-İzmir Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir Otoyolu projesinin son etabının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Fırat’ın doğusuna girileceğinin işaretini vererek; “Afrin’e, Cerablus’a, El-Bab’a girdik.” diyen Erdoğan, “Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’U İZMİR’E FARKLI BİR ŞEKİLDE BAĞLIYORUZ

İstanbul-İzmir Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bir tarih yazıyoruz ve öyle bir tarih yazıyoruz ki İstanbul’u İzmir’e farklı bir şekilde bağlıyoruz. Bir diğer taraftan da Bursa’ya muhteşem bir şehir hastanesini kazandırıyoruz. İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir Otoyolu ülkemizin son dönemdeki en önemli yatırımlarından biri. Türkiye’nin ilk yap-işlet-devret otoyolu projesini başlattığımızda bu her konu gibi, bu işi de eleştirenler, olmayacağını söyleyenler, kendilerince dalgasını geçenler oldu. Bunların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi?” diye konuştu.

“DÜNYADA SAYILI KÖPRÜLERDEN BİRİ”

Proje içerisinde yer alan Osmangazi Köprüsü’nün dünyada sayılı köprülerden biri olduğunu hatırlatan Erdoğan, projenin pek çok etabını tamamlandıkça hizmete açtıklarını, bugün de kalan 192 kilometrelik bölümü açarak toplamda 426 kilometrelik İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunun tamamını hizmete sunmuş olacaklarını ifade etti.

Projenin Anadolu Otoyolunun Gebze ayrımından başlayıp, Dilovası-Hersek Burnu arasındaki Osmangazi Köprüsüyle Körfez’in diğer yakasına geçtiğini, Yalova’dan Bursa Çevre Yolu’na, oradan Balıkesir ve Manisa’ya bağlandığını ve son olarak İzmir Çevre Yolu’nda hedefine vardığını anlatan Erdoğan, otoyolun buradan da İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme otoyollarına ulaştığını vurgulayarak,”Bu viyadükler, bu tüneller öyle kolay yapılmadı, dağları kolay aşmadık, ama biz Ferhat olduk Ferhat. Dağları deldik Şirin’e ulaştık. Böylece İstanbul ile İzmir arasındaki seyahati hızlı, güvenli ve konforlu hale getirmenin yanında, yolu da 100 kilometre kısaltıyoruz. İleride inşallah 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde yer aldığı Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otobanını da bu yolla birleştireceğiz.” dedi.

Açılışını yaptıkları otobanın güzergahındaki İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir’in aynı zamanda Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli ihracat kapılarına da ev sahipliği yaptığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bölgemiz, ülkemizin milli gelirinin yüzde 64’ünü üretiyor, dile kolay. Maliyeti 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemiz ekonomisine sadece yakıt ve zaman katkısı yıllık 3,5 milyar liradır. İş bilenin kılıç kuşananın. Laf ola beri gele yok, iş üretiyoruz. Bu yol sayesinde turizm hızlanacak, sanayi hızlanacak, ticari faaliyetler de aynen hızlanacak, ülkemize çok daha fazla katkı sağlayacağı açıkça ortadadır. Ayrıca bu otoyolu inşa eden ve sözleşme tarihinden itibaren 22 yıl 4 ay süreyle işletecek olan ortak girişim grubunun devlete ödeyeceği tutar da ne biliyor musunuz? 6,3 milyar.”

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.