Hoşgeldiniz  

Cumhurbaşkanı Çankırı’da iş adamları ile buluştu

admin | 08 Kasım 2012 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Cumhurbaşkanı Gül, Çankırı’da iş adamları ve şehit yakınlarıyla biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Çankırı’da onurlarına verilen öğle yemeğine katılarak, kent protokolü, iş adamları, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Salona girişlerinde şehit aileleri ve gazilerin oturduğu masalara giderek davetliler adına onlarla selamlaşan Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ailelerle kısa süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, yemek öncesinde yaptığı konuşmaya, şehit aileleri ve gazilere ”Hoş geldiniz” diyerek, en değerli varlıkları ülke için verenlerin bu toplantılara şeref kattığını söyledi.

“Ankara ile Çankırı’nın Birleşmesi Uzun Sürmez”

Cumhurbaşkanı olarak Çankırılılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Gül, Çankırı’yı daha önceki yıllara göre çok değişmiş gördüğünü kaydetti. Yetkililerden aldığı bilgilerin Çankırı’nın taşıdığı dinamizmi ve geleceğinin parlak olduğunu kendisine gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, ”Şimdiye kadar Çankırı Ankara’ya göç verdi. Buradaki bu güzel gelişmeler, şehrin alt yapısının gelişmesi, çok güzel sanayi tesislerinin gelmesi, güzel okulların açılması buraya tekrar nüfus getirecektir ve önümüzdeki yıllarda buralar çok daha güzel olacaktır. Ankara ile Çankırı’nın birleşmesi çok uzun sürmez, çok açık söyleyeyim” diye konuştu.

“Türkiye Çok Büyük Bir Ülke”

Türkiye’nin her yerinde ayrı bir güzellikle karşılaşılabileceğini, ülkenin herkesin olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

”Cumhurbaşkanı olarak bütün illerimizi ziyaret ediyorum. Hakkari’ye giderseniz oranın dağları, görünümü… Burası ne kadar güzel yer dersiniz. Bazı sıkıntılar bitmiş olsun inanın insanların koşarak gideceği yerlerdir. Karadeniz, Akdeniz ayrı, Trakya farklı. Anadolu’nun içi çok daha farklı. Büyük bir ülke, büyük bir nüfusumuz, çok değişik kültürlerimiz var. Söylediğim bölgelerin hangisine giderseniz, kendisine has gelenekleri, özellikleri, yer yer şiveleri, dilleri, bütün bunlar var. Bütün bunları Türkiye’nin zenginliği olarak görmemiz gerekir. Bunlar Türkiye’yi güçlü yapan unsurlardır. Biz küçük bir ülke değiliz ki hepimizin birbirimizin tıpkısı olalım. Ancak çok küçük ülkelerde buna rastlarsınız. Herkes birbirinin aynısıdır, aynı gelenek, aynı görgü vardır. Türkiye öyle değil ki Türkiye çok büyük bir ülke.”

”Türkiye Büyük Bir İstikrar Yaşıyor”

Türkiye’nin büyük bir imparatorluğun mirasını, nüfusunu, geleneklerini, zenginliğini, renklerini aldığını ve Türkiye Cumhuriyeti olarak bunları taşıdığını kaydeden Gül, şunları söyledi:

”Bütün bunlar bizi büyük, güçlü ülke yapıyor. Onun için bizim dayanışmamızı çok daha güçlendirmemiz gerekir. Cumhuriyetin 89. yılını yaşıyoruz ve demokrasimiz, hukuk nizamımız giderek çok daha derinleşiyor, gelişiyor. Böyle bir ülkenin özgüveni çok büyük olması lazım kendisine. Sıkıntılarımızı aşacağımızdan eminim. Bundan hiç şüphem yok.

Ayrıca bugün bütün çevremize baktığımızda Türkiye büyük bir istikrar yaşıyor. Bu istikrar içerisinde çok büyük ekonomik kalkınma içerisindeyiz. Bazen biz bunun farkında değiliz. Hepimizin tabii sıkıntıları var. Ben hiçbir zaman herşeyi toz pembe göstermek istemiyorum, gerçekçiyim ben. Tek tek konuşsak ne kadar sıkıntı var. Vali Bey’den Sayın Belediye Başkanı’ndan dinlediğim istekler var, bunların hepsi ayrı. Ama başkalarıyla mukayese ettiğimizde, eskiden kendimizi doğu komşularımızla mukayese ederdik. Şimdi batı komşularımızla, Avrupa ile mukayese ettiğimizde oradaki halkların çektiği sıkıntıları televizyonlarda görüyorsunuz, gazetelerde okuyorsunuz. O zaman içinde bulunduğumuz durumu daha çok takdir etmemiz gerekir. Türkiye’nin ekonomik performansını, ekonomik başarılarını daha çok görmeniz gerekir.”

Çankırı’nın sadece merkezinin değil, ilçelerinin de sanayileştiğini dile getiren Gül, Türkiye’nin en büyük fabrikalarından bazılarının bu kentte bulunduğunu kaydetti.

Sakarya ve Kocaeli’nin İstanbul’un hinterlandı olduğunu anımsatan Gül, Ankara’nın hinterlandının da Çankırı’dan başladığını belirtti.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.