Hoşgeldiniz  

ÇŞB Murat Kurum, ‘İBB’nin Protokolden Çekilme Hakkı Yok’

admin | 25 Aralık 2019 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamalara,  İBB’nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı olmadığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamalara tepkisini gazetecilere yaptığı açıklamada dile getiren ÇŞB (Çevre ve Şehircilik Bakanı) Murat Kurum Kurum, İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’nun Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamalara: “İBB’nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur.” şeklinde yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı (ÇŞB) Murat Kurum Şu Açıklamayı Yaptı:

“Dün ÇED sürecini tamamladık. 10 gün içerisinde olumlu veya olumsuz eleştirileri alacağız. Rapor hazırlanırken üniversitelerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ortak bir çalışma yürütülmüştür. İBB ile birlikte süreci yönettik. İBB’nin tek taraflı protokolden çekilme hakkı yoktur. Biz hiçbir şekilde arsa rantına müsaade etmedik. Sürekli çıkıp da “16 milyon İstanbulluya hizmet ediyoruz” demekle belediye başkanlığı olmuyor, yapılmıyor. Belediye başkanlığı vatandaşa hizmetle yapılıyor. 6 aylık süreçte sayın başkanın ne yaptığını sormak lazım. Biz de 82 milyon vatandaşımız için taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Arsa sahipleri plan çerçevesinde haklarını alacaktır, plan Belediye Meclisi’nden geçecektir ve o plan çerçevesinde yürütülecektir”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.