Hoşgeldiniz  

‘Çöl Kaplanı’ Tanıtım Gösterimi GEO Okullarında Yapıldı

admin | 06 Aralık 2018 | Ataşehir, Eğitim, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

“Çınarın Gölgesinde” çatılı “İzliyorum” projesi kapsamında “Medine Müdafii Fahrettin Paşa”yı konu alan “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa” oyununu tanıtım gösterimi GEO Okullarında yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir GEO Okullarında Milli Sanat Tiyatrosu, “Çöl Kaplanı” lakaplı Medine Müdafii Fahrettin Paşa’nın hayatını konu alan “Çöl Kaplanı Fahrettin Paşa” oyununu tanıtım amaçlı sahneledi.

“ÇINARIN GÖLGESİNDE” TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJELER

Gösterim öncesi konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Etraş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projelerinden çok etkilendiğinin altını çizerek, “Çınarın Gölgesinde projeleri Türkiye’ye örnek olacak projeler. Bu 11. projede gerçekten görsel sanatlar toplumumuzu etkileyen, insanları yönlendiren projelerdir” dedi.

TARİHİNİ BİLMEYEN NESİLLER GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREMEZ

Kaymakam Ertaş konuşmasında, “Tarihini bilmeyen nesiller geleceğini şekillendiremez. Binlerce yıllık tarihimizde bilinen ve bilinmeyen binlerce kahramanımız var” ifadelerine yer verdi..

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 yıldır yürütülen “Çınarın Gölgesinde” çatı projesi altındaki 12 projeden 11. projesi olan “İzliyorum Projesi” kapsamında 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılında okullarda tüm örgencilere sahnelenen Medine Müdafii Fahrettin Paşa’nın hayatın konu alan “Çöl Kaplanı” adlı tiyatro oyunu tanıtım programı Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımıyla Ataşehir GEO Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Müdür yardımcısı Nazım Yurdagül, GEO Okulları kurucuları, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılıp yürütülen okuma ve değerler eğitimi üzerine kurulan Çınarın Gölgesinde projesinin 11. ayağı olan “İzliyorum Projesi” kapsamında; Milli Şairimiz M. Akif Ersoy, Sanatçı Barış Manço, Hz. Sümeyye, Nene Hatun, Ayşe Aytaç, Fatih Sultan Mehmet ve Medine Müdafii Fahrettin Paşanın hayatları tiyatrolaştırılarak okullarda öğrencilere sahnelendi.

Medine Müdafii Fahrettin Paşanın hayatının konu edildiği “Çöl Kaplanı” adlı tiyatro oyunu gösterimi öncesi projeyi tanıtan bir slayt sunumu yapıldı. Slayt gösterimi sonrasında projeye destek olan Milli Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Hakan Güngör’e İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş çiçek takdimi ve teşekkür edildi.

ATAŞEHİR İLÇE MEM PROJELERİ ÇOK ETKİLEDİ

Anadolu’nun çeşitli yörelerinde görev yaptığını, görev yaptığı yerlerde çeşitli projelere katkı verdiğini kaydeden Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan projelerde çok etkilendiğini kaydedip; “Anadolu’nun çeşitli yörelerinde görev yaptım ama Ataşehir Milli Eğitim’in yaptığı projeler beni çok etkiledi. Çınarın Gölgesi projeleri Türkiye’ye örnek olacak projeler. Bu 11. projede gerçekten görsel sanatlar toplumumuzu etkileyen, insanları yönlendiren projelerdir. Tarihini bilmeyen nesiller geleceğini şekillendiremez. Binlerce yıllık tarihimizde bilinen ve bilinmeyen binlerce kahramanımız var. Ben arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Kahramanlarımızı bize tanıtıyor ve örnek olmasını sağlıyorlar. Eğer biz ceddimizi çok iyi bilirsek geleceğimizi daha iyi şekillendiği ve dünyanın bizim üzerimizde oynadığı oyunları daha iyi anlarız. Ben bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum” dedi.

MONDOROS MÜTAREKESİNİ TANIMADI MEDİNE’Yİ 2.5 YIL MÜDAFAA ETTİ

Kaymakam Ertaş’ın teşekkür konuşmasının ardından sahnelenen Osmanlı Devleti’nce imzalanan Mondoros Mütarekesi’ni tanımayıp, çekirge yiyerek Medine’yi 2.5 yıl müdafaa eden, kutsal emanetleri İstanbul’a getirerek İngilizlerden kurtaran Medine Müdafii Fahrettin Paşanın hayatının konu edildiği “Çöl Kaplanı” adlı tiyatro oyununu örgenciler büyük bir dikkat ve beğeniyle izlediler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.