Hoşgeldiniz  

Çocuklarımızı Nefrete Yönlendirmenize İzin Vermeyeceğiz

admin | 03 Ocak 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ soru önergesi vererek, “Çocuklarımıza dokunmanıza ve nefrete yönlendirmenize asla izin vermeyeceğiz.” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze AKKUŞ İLGEZDİ,  İstanbul’da Beşiktaş’ta bulunan Anadolu liseleri arasında “Beşiktaş Yarışıyor” adıyla yapılan deneme sınavındaki soru ile ilgili Milli Eğitim Bakanı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li İlgezdi verdiği önergede; “Toplumun bunca kutuplaşması yetmiyormuş gibi masum çocuklarımızı da birbirine düşman ve kutuplaştırmak doğru değildir. Bu sorudan da anlaşılmaktadır ki “kindar nesil” yetiştirme projeleri devam etmektedir. Masum varlıklar olan çocuklarımızı bu şekilde bölemezsiniz. Çocuklarımıza dokunmanıza ve nefrete yönlendirmenize asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze AKKUŞ İLGEZDİ tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verilen soru önergesi:

Beşiktaş’ta bulunan Anadolu liseleri arasında “Beşiktaş Yarışıyor” adıyla yapılan deneme sınavında sorulan bir soru başta veliler olmak üzere kamuoyunun tepkisini çekmiştir. Bu soruda kullanılan dil ve terimler, ayrıştırıcı, kin ve nefrete sürükleyicidir.

Sınavda sorulan soru “Kendi kendime diyorum ki: Şişli, Kadıköy, moda gibi semtlerde doğan, büyüyen, oynayan Türk çocukları milliyetlerinden tam bir derecede nasip alabiliyorlar mı? O semtlerdeki minareler görülmez, ezanlar işitilmez, ramazan ve kandil günleri hissedilmez.

Çocuklar, Müslümanlığın çocukluk rüyasını nasıl görürler? İşte bu rüya, çocukluk dediğimiz bu Müslüman rüyasıdır ki bizi henüz bir millet halinde tutuyor. Fazla medenileşen üst tabakanın çocukları ezansız yeni semtlerde alafranga terbiye ile yetişen (…) ve Türklükleri’ni hissedemiyorlar.

Soru: Bu parçada boş bırakılan yere, düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

a- Doğarken kulaklarına ezan okunmuyor.

b- Çocukların sütü çok temiz, karakterleri kuvvetli oluyor

c- Türk çocukluğunun en güzel rüyasını göremiyorlar

d- Sadece rüyalarında inançlarını yaşıyorlar.

e- Başka semtlerdeki akranlarını küçümsüyorlar” şeklindedir.

Bu soruda kin ve nefret ifadeleri yer alırken belirtilen ilçelerde oturan çocuklar ise hedef gösterilmektedir. Bu duruma tepki gösteren velilere ise okul yöneticilerinin, bu yarışmayı düzenleyenler ve soruyu hazırlayanlar hakkında soruşturma açmak yerine “Yahya Kemal Beyatlı’nın eserinden alıntılandı” demekle yetinmesi kabul edilemez bir durumdur. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımız kendi değerlerine ve inançlarına bağlı şekilde yetişiyorlar. Toplumun bunca kutuplaşması yetmiyormuş gibi masum çocuklarımızı da birbirine düşman ve kutuplaştırmak doğru değildir. Bu sorudan da anlaşılmaktadır ki “kindar nesil” yetiştirme projeleri devam etmektedir. Masum varlıklar olan çocuklarımızı bu şekilde bölemezsiniz. Çocuklarımıza dokunmanıza ve nefrete yönlendirmenize asla izin vermeyeceğiz.

Bu bağlamda;

  1. Bu sınav ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz?
  2. Bu yarışmayı düzenleyenler ve soruyu hazırlayanlar kimlerdir? Bu kişiler tespit edilmiş midir? Haklarında bir işlem başlatılmış mıdır?
  3. Bu soru neden çocuklara sorulmuştur? Bu sorudaki ayrıştırıcı ifadeler neden dikkate alınmamıştır?
  4. Soruda belirtilen ilçelerdeki çocuklar neden hedef gösterilmiştir?
  5. “Yahya Kemal Beyatlı’nın eserinden” alıntı yapılması bu soruyu meşru mu kılmaktadır?
  6. Milli Eğitim Bakanlığı, “kindar nesil” yetiştirmeye devam mı etmektedir?
  7. Yıllarca bu topraklarda kardeşçe büyütülen bizler ve bizlerden öncekiler gibi saflık ve kardeşlik ile yetiştirmek varken neden çocukların akıllarına düşmanlık tohumları ekilmeye çalışılmaktadır?
  8. Bu soruyu soranların amacı nedir? Ne yapmaya çalışmaktadırlar?
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.