Hoşgeldiniz  

Çocuklarımıza Özgüvenlerini Kazandırmak İçin Çalışıyoruz

admin | 30 Haziran 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Özel Haber A- A+

Özel eğitim gereksinimli engelli çocukların üretimlerini değerlendirmek için çalışan Umut Malyemez, bu kapsamda doğru, sağlıklı, sosyal projeler gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Özel eğitim gereksimi olan engelli çocukların atık materyallerle ve el elemekleri ile yaptıkları çalışmaları Ataşehir’deki Kadın Eli Pazarında değerlendirerek yeni üretim için kaynak yaratmayı amaçladıklarının altını çizen Bizim Çocuk Zihinsel Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla ilişkiler sorumlusu, öğretmen Umut Malyemez, Nevzat Ağbulut’un da aralarında olduğu engelli kuruluş ve STK’ları ile işbirliği yaptıklarını, birlikte projeler ürettiklerini kaydetti.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÖZ GÜVEN KAZANMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yeni projeler geliştirerek özel eğitimli çocuklar ve ailelerinin sosyalleşerek toplumla kaynaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Bizim Çocuk Zihinsel Engelliler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla ilişkiler sorumlusu, öğretmen Umut Malyemez, çocuklara öz güvenlerini kazandırmak istediklerinin altını çizerek; “Bizim Çocuk Zihinsel Engelliler Özel Eğitin ve Rehabilitasyon Merkezi 5 ayrı programla işleyen bir özel eğitim merkezi. Özel öğrenme güçlüğü, Dil konuşma programı, Otizm, Bedensel engelli ve Zihinsel engelli programları var. Merkezimizde özel eğitim gereksinimi olan çocukların el emekleriyle yaptığı; boyama, taş boylama, keçe anahtarlık, cüzden gibi ürünleri değerlendirmek istiyoruz. Amacımız; şans verildiğinde bu çocuklarımızın da güzel şeyler yapabildiği, emekleri ile güzel şeylerin ortaya çıktığını göstermek. Ve, insanlarımızda özel eğitim ile ilgili farkındalık yaratmak. Bilinçlenmelerini sağlamak. Okul olarak amacımız bu. Bunu daha da geliştirerek özel eğitimli çocuklarımızın ve ailelerinin sosyalleşerek toplum içinde kabul görmelerini sağlamak. Yapılacak etkinliklerle, topluma katılan özel eğitimli çocuklarımıza farklı gözle bakılmamasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın öz güven kazanmaları için çalışıyoruz” dedi.

AMACIMIZ DOĞRU, SAĞLIKLI, SOSYAL PROJELER GERÇEKLEŞTİRMEK

13 yıllık kurum olduklarını, Nisan ayından Mayıs ayının sonuna kadar Özel Eğitim çocuklarına yönelik 9 proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Bizim Çocuk Zihinsel Engelliler Özel Eğitin ve Rehabilitasyon Merkezi Halkla ilişkiler sorumlusu, öğretmen Umut Malyemez, yeni projelerinin hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, “Üretilen ürünlerin satışı ile kazanılan para çocuklara ve ailelerine verilerek bütçelerine katkı sağlanacak. Yemi üretimler için malzeme alımında kaynak amaçlı kullanılacak. Aileleri çocukları ile birlikte kendi el emeklerini kendileri satarak üreten birey olarak öz güvenlerini kazanacaklar. Tek bir amacımız var; bu çocuklara yönelik doğru, sağlıklı, sosyal projeler gerçekleştirmek” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.