Hoşgeldiniz  

CHP’nin ‘Sandık Kurulu İtirazı’ Kabul Edildi

admin | 27 Mayıs 2019 | Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP’nin Beykoz’da kamu görevlisi olmayan dört kişinin sandık kurulunda görevlendirilmesiyle ilgili itirazını görüşen Beykoz İlçe Seçim Kurulu, başvuru kararını vererek itirazı kabul etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

23 Haziran seçimi Sandık Kurulu Başkanları ile ilgili görüşünü aktaran CHP İstanbul İl Başkanı Cana Kaftancıoğlu, “Seçimin iptaline gerekçe diye sundukları durumu tekrar edilen seçimde aynı şekilde uygulayabilecek kadar akıl tutulması içindeler” dedi.

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin 23 Haziran seçimleri için oluşturulan sandık kurullarındaki kamu görevlisi olmayan dört kişiyle ilgili yaptığı itirazı karara bağladı. CHP’nin Beykoz’da kamu görevlisi olmayan dört kişinin sandık kurulunda görevlendirilmesi ile ilgili itirazını kabul ett.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine gerekçe gösterdiği kamu görevlisi olmayanların sandık kurullarında görevlendirilmesi, 23 Haziran seçimleri için oluşturulan listelerde de ortaya çıkmıştı. CHP, Beykoz’da devlet memuru olmayan dört kişinin sandık kurullarına görevli olarak atandığını tespit ederek ilçe seçim kuruluna itiraz etmişti. Kurul bugün toplanarak, söz konusu dört kşiinin sandık kurulu listelerinden çıkarılmasına karar verdi. Kurul ayrıca “Memur olmadıkları halde listeye dahil edilen kurum amirleri hakkında gereğinin yapılması için Kaymakamlığa yazı yazılmasına” karar verdi.

Kaymakamlık tarafından ilçe seçim kuruluna gönderilen listede yine memur olmayanların yer aldığına dikkat çeken CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, yaptığı açıklamada, “Daha önceki seçimlerde de memur olmayanları sandık kurulu başkanı olarak atayan kaymakamlıklar, yani devletti. İlçe seçim kurulları da devlet tarafından mağdur ediliyor. Seçimin iptaline gerekçe diye sundukları durumu tekrar edilen seçimde aynı şekilde uygulayabilecek kadar akıl tutulması içindeler. 23 Haziran’dan sonra mızıkçılık yapmalarına müsaade etmeyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.