Hoşgeldiniz  

CHP’li Üyelerinden Lösemili Çocuklar Haftası’nda Maskeli Destek

admin | 08 Kasım 2018 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

 

Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi 2. Seçim Dönemi 5.Toplantı Yılı Kasım Ayı 2.Birleşimine katılan CHP’li üyeler Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Meclis Salonuna maske takarak geldiler.

CHP’li Meclis Üyelerinden Lösemili Çocuklar Haftası’na Maskeli Destek

Lösemili çocukları Türkiye ve dünya gündemine getirebilmek için her yıl 3-9 kasım tarihlerinde çeşitli etkinliklerle gündeme getirilen ve yaratılan farkındalığa destek amacıyla CHP Ataşehir Meclis Üyeleri Grup toplantısından maskeleri takarak çıktılar ve meclis gündemi görüşmelerinin sonuna kadar maskeleriyle oturdular.

CHP’Lİ ÜYE MERDAN ÖZER: ÇOCUKLAR AĞLAMASIN

Günün anlam ve önemi üzerine CHP Grubu adına “ÇOCUKLAR AĞLAMASIN” şiirini okuyan Meclis Üyesi Merdan Özer; “Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, onlar çocuk! Ali, Rojin, Muhammet, Yusuf, Yasef ya da Rabin… Yaş akmasın gözlerinden. Çocuklara özgü masum kahkahalarıyla çınlatsınlar dört bir yanı. Kumsallardan toplamayalım minicik bedenlerini. Kavgaların, çatışmaların ortasında kör kurşunlara kurban gitmesinler. Bayrağa sarılı tabutlarına sarılacaklarına, sıcacık yanaklarından öpsünler babalarını. Gözleri yaşlı analarının çektiği kahrı bir ömür boyu paylaşmaya mahkûm olmasınlar. Nefretle, kinle, acıyla, gözyaşıyla yoğrulmasın benlikleri. Savaşa değil, barışa açılsın yürekleri. Sevgi, dostluk, kardeşlik türküleriyle büyütelim onları. Yaşanılası bir dünya için… Ağlatmayalım çocuklarımızı! Bizler yüreği sevgi, kafası bilgiyle donanmış bir kuşak yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diyerek Organ Bağışının ve doku bağışının önemine vurgu yaptı.

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, oturumu 09 Kasım 2018 tarihinde saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

ULUSLARARASI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI

Tıbbi tedaviyle tam iyileşme şansı yüksek olan akut lösemiden korkulmaması gerektiğini hatırlatmak; toplum olarak lösemi tedavisi gören kişilere ve ailelerine ihtiyacı olan, maddi-manevi her türlü desteği vermenin önemini vurgulamak amacıyla her yıl belirlenen bir haftada Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.