Hoşgeldiniz  

CHP’li Siyasiler Ali Topuz ve Orhan Birgit Uğurlandı

admin | 18 Ekim 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP’nin önde gelen isimlerinden eski bakanlar Ali Topuz ile Orhan Birgit, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’ndeki cenaze töreni sonrasında Ali Topuz’un cenazesi Çamlıca Mezarlığı’nda, Orhan Birgit’in cenazesi ise Sakızağacı Şehitliği’nde toprağa verildi.

İmar ve İskan eski Bakanlarından, önceki dönemler CHP milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Ali Topuz ile Turizm ve Tanıtma eski Bakanlarından, önceki dönemler CHP milletvekili ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Orhan Birgit’in cenazeleri İstanbul’da toprağa verildi.

Ali Topuz ve Orhan Birgit için önce CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Kadıköy’deki Süreyya Operası’nda tören düzenlendi.

Cenaze törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orhan Birgit ve Ali Topuz’un Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve arkadaşlarıyla birlikte büyüttüğü Cumhuriyet’in temel değerleriyle barışık bir kuşağın mensupları olarak büyüdüklerinin altını çizerek; “Orhan Birgit hukukçu bir gazeteci, Ali Topuz ise bir mimar olarak mesleklerinin seçkin birer üyesiyken, Türkiye’ye hizmetin yolu olarak siyasete atılmayı seçtiler. Tek bir amaçları vardı, pek çok siyaset arkadaşları gibi; memleketin halini düzeltmek.” İfadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’ndeki cenaze namazına Ali Topuz ve Orhan Birgit’in yakınlarının ve  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte; TBMM Başkanvekili Levent Gök, TBMM eski Başkanlarından Hikmet Çetin, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yardımcılarından Murat Karayalçın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarından Nurettin Sözen ve Bedrettin Dalan, eski CHP Genel Başkanlarından Altan Öymen ile aralarında Umut Oran, Muharrem İnce, belediye ve ilçe başkanlarının da bulunduğu partililer katıldı.

Cenaze namazının ardından Topuz ve Birgit’in Türk bayrağına sarılı cenazeleri, tören mangasının omuzlarında cenaze araçlarına konularak toprağa verilmek üzere uğurlandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.