Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖĞÜT ÇANKIRI SORUNLARINI TBMM’DE YİNELEDİ

admin | 28 Mayıs 2013 | Ataşehir CHP, Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

SONY DSCCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kızılırmak, Şabanözü ve Çankırı ile ilgili sıkıntıları TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında dile getirdi.
Kızılırmak ilçesinde daha önce kurulmuş olan adli teşkilatın sonradan kaldırılmasının sıkıntı yarattığını, devlet hastanesinde uzman doktor, diş hekimi hizmeti bulunamadığını, birçok diğer ilçede olduğu gibi, Kızılırmak’ın çoğu köy yolunun stabilize durumda olduğunu ve vatandaşlarda mağduriyet yarattığını ifade etti.

Şabanözü ilçesinde ise cadde ve sokakların altyapı çalışmaları sebebiyle kullanılamaz hale geldiğini, vatandaşların da çalışmaların ne zaman biteceğini merak ettiğini belirten CHP’li Öğüt, ilçede halkın faydalanabileceği sosyal tesis ve parkların olmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

“Çerkeş Cezaevinin kapatılacağı söylenmektedir” diyen Öğüt, ” Adliyelerin ardından cezaevlerinin de kapatılması, ilçelerin küçültülerek ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Hükümetin bu konularda bir an önce çözüm üretmesini istiyoruz” diye konuştu.
SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: HASTANELERDEKİ UZMAN HEKİM AÇIĞINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Öğüt’ün devlet hastanesindeki doktor sıkıntısıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, birçok hastanede uzman hekimi eksiği olduğunun Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu söyleyerek, “Çankırı, Kızılırmak ve diğer devlet hastanesindeki uzman hekim açığı ve ortopedi, diş hekimi ve diğer personel eksikliğiyle ilgili durumu değerlendirerek kendilerine döneceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.