Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖĞÜT ALİÖZÜ KÖPRÜLÜ GEÇİT TALEBİNİ MECLİS’E TAŞIDI

admin | 03 Eylül 2014 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

aliozu_kadir_ogutCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Çankırı’nın Çerkeş İlçesi Aliözü Köyü’nün geçit talebini TBMM’ye taşıdı. Aliözü Köylülerinin geçit talebi TBMM’de. 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili  Kadir Gökmen Öğüt Çankırı’nın sorunlarını TBMM’ye taşımaya devam ediyor.

Öğüt son olarak, sık sık kazalarla gündeme gelen ve bölge halkının büyük tepkisine neden olan Çerkeş Aliözü Köyü bağlantı yolu ile ilgili köprülü geçit taleplerini ve Merkez İlçesi Aşağıpelitözü Köyü’nün hemzemin geçidinin kapatılmasıyla köy halkının yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Öğüt, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle sunduğu önergede, geçtiğimiz günlerde Çerkeş D-100 karayolunun Aliözü köyü kavşağında meydana gelen kaza sonrası yaklaşık 300 kişilik bir grubun,  köprülü geçit taleplerini duyurmak için yolu 3 saat ulaşıma kapattığını ve acil çözüm beklediklerini hatırlattı.

Söz konusu bölgede yetkililerce yapılan inceleme neticesinde “Köprülü Alt Geçit” çalışmasının projelendirildiğine ilişkin haberlerin kamuoyuna yansıdığını da ifade eden Öğüt, proje ihalesinin ne zaman yapılacağını ve çalışmaların ne zaman başlatılacağını sordu.

ÖĞÜT: AŞAĞIPELİTÖZÜ KÖYÜ SAKİNLERİNİN MAĞDURİYETİ NASIL GİDERİLECEK?

Hemşerimiz CHP’li Öğüt ayrıca, Çankırı Merkez İlçeye bağlı Aşağıpelitözü Köyünün hemzemin geçidinin Devlet Demiryolları tarafından kapatılmasıyla ortaya çıkan sorunu ve köy sakinlerinin başbaşa bırakıldığı sıkıntıyı da dile getirdi.  Geçidin kapatılmasıyla köylülerin hasat zamanı mağdur olduğunu ve hemzemin geçidin hemen arkasındaki arazilerine ulaşmak için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kaldıklarını belirten Öğüt, “Köy halkının mağduriyetini gidermek adına ne yapılması planlanmaktadır? Talep ve şikayetler göz önünde bulundurularak geçidin yeniden kullanıma açılması düşünülmekte midir?” sorularını yöneltti.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.