Hoşgeldiniz  

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Şehit Cenazesinde Saldırı

admin | 21 Nisan 2019 | Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreni sırasında saldırıya uğradı.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Saldırının ardından korumaya alındığı evden çıkarak geldiği genel merkez önünde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu saldırının ardından kalabalığın arasından bir eve götürüldü. CHP lideri daha sonra zırhlı araçla bulunduğu evden çıkarıldı. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Saldırgan olduğu değerlendirilen 6 kişinin kimliği belirlendi.

Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı. Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından bir süre bir evde bekletildi. Güvenlik nedeniyle yaklaşık bir saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

“BU ÜLKE İÇİN CANINI VERECEK BİRİSİ VARSA ONUN ADI KILIÇDAROĞLU’DUR”

Onlar sanıyorlar ki, CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

“O ŞEHİTLER 82 MİLYONUN ŞEHİDİDİR”

Şehitler bizim şehitlerimiz, bizim onurumuz. Sonsuzluğa uğrarken hepimizin yüreğinde acı duyuldu. Şehitliğin yüce mertebe olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Sanıyorlar ki,baskı kuracağız, tehdit edeceğiz, saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmasın. Katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir.

“BENİ ÜZEN ŞEHİDE YAPILAN SAYGISIZLIKTIR”

Bu olayda beni üzen durum şudur; Ben saldırıya uğradım diye üzülmedim. Hakkı, hukuku ve adaleti savunanlar her daim saldırıya uğramıştır. Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehide saygısızlık yapıldı, şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst kılınamadı. O köyde oturanların hiçbirisinin kabahati yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı’nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ankara Valiliği’nin Kılıçdaroğlu’na yapılan sadırı ile ilgili açıklamasında “Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.