Hoşgeldiniz  

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Kurultayda Belirlendi

admin | 18 Şubat 2018 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset A- A+

CHP Kadın Kolları 13. Olağan Kurultayı, yurdun dört bir yanından gelen kadın delegelerin katılımı ile Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Fatma Köse yeniden başkan seçildi.

Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda kadın delegelerin katılımı ile gerçekleştirilen CHP 13. Olağan Kadın Kolları Kurultayında yapılan seçimde 327 delegenin oyunu alan Fatma Köse yeniden CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçildi.

CHP 13. Olağan Kadın Kolları Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapıldı.
Oy birliğiyle kurultayın divan başkanlığına seçilen Elif Doğan Türkmen ise kurultayın tüm Türkiye’ye örnek olacak ve mesaj verecek demokrasi şöleni olacağını söyledi.

CHP’de kadın kollarının 600 kayıtlı delegesi bulunan kurultayda yapılan seçimde 536 delege oylamaya katıldı. 327 oy alan Fatma Köse, Kadın Kolları Genel Başkanlığına tekrar seçildi. Yarışın diğer ismi Meltem Öz ise 202 delegenin oyunu aldı.

CHP’de Kadın Kolları Genel Başkanlığı için mevcut başkan Fatma Köse, CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Öz, CHP Kırşehir Kadın Kolları Başkanı Nejla Yenidünya ve Tuğba Mingir CHP 13. Olağan Kadın Kolları Kurultayında aday adaylıklarını açıkladı.

Fatma Köse Kadın Kolları Genel Başkanı Seçildiği Kurultaydaki Seçim Sonucu:

Kullanılan oy sayısı: 536

Geçersiz oy sayısı: 4

Boş oy sayısı: 3

Fatma Köse: 327

Meltem Öz: 202

CHP’DE KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE KİMDİR?

Miyase ve Hüseyin Taştan çiftinin kızı olarak Malatya iline bağlı Arguvan ilçesinde doğan Fatma Köse, İlk ve Orta öğrenimini Arguvan’da tamamladı, ardına Malatya Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdi.

1995 yılında Adıyaman Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Fatma Köse, çalışırken bir yandan da Anadolu Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunun kurucu üyeliğini üstlenen ve yönetim kurulunda yer alan Köse; Tüm Sağlıkçılar Derneği Adıyaman Şubesi kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği, ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitilebilir Özürlü Çocuklar Derneği kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Sağlık Emekçileri Sendikası Kurucu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

2012’de Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı MYK üyeliğine seçilen Köse, kadın örgütlenmesinde 3,5 yıla aşkın sürede alan ve saha çalışmalarında aktif olarak görev aldıktan sonra, 14 Şubat 2015 yılında yapılan Kurultayda Kadın Kolları Genel Başkanı olarak seçilmiş ve günümüze kadar aktif bir şekilde Kadın Örgütlenmesine katkılarını sürdürmektedir.

Fatma Köse yönetimindeki Kadın Örgütü, yönetime geldiğinden buyana, örgüte 10.491 kadın üye kazandırmış olup, 81 ilimizde de örgütlülüğü sağlamıştır. Göreve geldiğinde örgütlülüğü eksik olan 6 ilde iyileştirme başlatılmış ve 5 ilde Kadın Kolları il yönetimleri oluşturulmuş olup, kadın üyeler aktif hale getirilmiştir. CHP Kadın Örgütü, 81 il’de Kadın Kolları örgütlenmesine geniş çaplı katkı ve olanak sağlamıştır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.