Hoşgeldiniz  

CHP İstanbul’da Sandık Güvenliği Çalışmalarına Devam Ediyor

admin | 16 Mart 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşan yerel seçimler için gerçekleştirdiği sandık güvenliği çalışmalarını sosyal medyada yayımladığı bir videoyla kamuoyuna duyurdu.

İstanbul’da en az 200 bin kişiyle seçim güvenliğini sağlamayı hedefleyen CHP, yarın saat 13.00’te de Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde Sandık Güvenliği Toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile seçimi günü okullarda görev alacak bilişim sorumluları katılacak.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için sandık güvenliği çalışmalarına ağırlık verdi. Yaklaşık 5 aydır gerçekleştirdiği sandık güvenliği hazırlıklarında artık sona gelen CHP, tamamladığı çalışmaları 34 madde halinde kamuoyuyla paylaştı. CHP İstanbul İl Başkanlığı hazırladığı yeni video filmi resmi sosyal medya hesabından şu mesajla yayımladı: “Sandık güvenliği için yapılması gerekenleri yaptık. İstanbul’a yeni bir başlangıç için daha fazlasını yapmaya ve birlikte başarmaya hazırız. Gelin hep birlikte başaralım.”

CHP, İstanbul’da seçim güvenliği için 50 kişiden oluşan aynı anda 25 arama yapabilen bir çağrı merkezi kurdu. Çağrı merkezi bugüne kadar yaptığı 70 binden fazla aramayla daha önceki seçimlerde sandıklarda görev alanlarla iletişime geçti. Ayrıca 31 Mart’ta sandıklarda görev almak için çağrı merkezini arayan vatandaşlar da tek tek görevlendirildi.

Seçim günü için 60 araçlık bir filo kuran CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul’da oy kullanılacak 1919 okulda görevlendirdiği en az bir avukat ve kriz merkezindeki hukuk masasıyla seçim günü yaşanılabilecek olası problemlere anında müdahale etmeyi hedefliyor. CHP ayrıca seçim günü oy kullanılan okullardaki tüm sandıklarda bir asil ve bir yedek sandık sorumlusu, en az 2 müşahit, kat ve okul sorumlusu ile bilişim sorumlularının atamalarını da yapmaya devam ediyor. Çağrı biriminin de yer aldığı Seçim ve Sandık Güvenliği Merkezi, seçim günü 39 ilçedeki 801 bilgisayar ekranından giriş yapılacak sonuçları anbean takip edebilecek.

Sandık güvenliği çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP İstanbul İl Başkanlığı, yarın saat 13.00’te de Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde Sandık Güvenliği Toplantısı gerçekleştirecek. Bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirileceği ve önümüzdeki günlere ilişkin stratejik planlamanın konuşulacağı toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da katılacak.

CHP İSTANBUL SANDIK GÜVENLİĞİ VİDEO PAYLAŞIMI

Sandık güvenliği için yapılması gerekenleri yaptık. İstanbul'a yeni bir başlangıç için daha fazlasını yapmaya ve birlikte başarmaya hazırız. Gelin hep birlikte başaralım. #YeniBirBaşlangıcaHAZIRIZ

CHP İstanbul İl Başkanlığı paylaştı: 15 Mart 2019 Cuma

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.