Hoşgeldiniz  

CHP İstanbul’da Canan Kaftancıoğlu’nun Tek Adaylığı Güçleniyor

admin | 04 Şubat 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 4 Şubat Salı günü saat 11:00’de CHP İstanbul İl Başkanlığında yapacağı açıklamayla il başkanlığı adaylığını ilan edecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul İl Başkanlığında 4 Şubat Salı günü saat 11:00’de yapacağı açıklamayla il başkanlığı adaylığını ilan edecek olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu iddialara ve kulis bilgilerine göre kongreye tek aday olarak girecek.

Edinilen bilgiye göre, temsilde adaletin gözetilmesi koşulu ile ilçe başkanlarında da tek aday görüşü üzerinde birleşme olasılığı artıyor.

Düzgün Haber‘de yer alan haberde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İstanbul’da devam kararı’ verdiği İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, rakip olacağı öne sürülen Cemal Canpolat ile görüşerek adaylıktan vazgeçirmeyi başardı. Canpolat, “İlçe Başkanları, aday olmam için 270 imza getirdiler. Kendilerine teşekkür ettim. İmzaları iade ettim” diyerek, aday olmayacağını ilan ettiği iddia edildi.9 Şubat 2020 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak, CHP İstanbul İl Kongresi öncesi baş döndüren bir trafik yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul’daki 39 İlçe Başkanı ile toplantı yaparak, mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yola devam kararı verildiğini açıkladığı kulislere sızmıştı.

Habere göre 2 yıl önce yapılan İstanbul İl Kongresi’nde çok az bir oyla il başkanlığı koltuğunu Canan Kaftancıoğlu’na kaptıran, eski İl Başkanı Cemal Canpolat il başkanı adayı olacağı kulislerde söyleniyorken, devreye giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Canpolat’ı telefonla arayarak İstanbul’da İl Başkanlığı’nda Canan Kaftancıoğlu ile devam edilmesinin uygun olacağı konusunda Canpolat’ı ikna ettiği öğrenildi.

İstanbul İl Başkanlığı yarışında tek aday olması güçlenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 4 Şubat Salı günü saat 11:00’de CHP İstanbul İl Başkanlığında yapacağı açıklamayla il başkanlığı adaylığını ilan edecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.