Hoşgeldiniz  

CHP İstanbul ‘Tek yön iktidar’ sloganlı İl Kongresi Yapıyor

admin | 08 Şubat 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

9 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi, için Haliç Kongre Merkezi’nin açık hava etkinlik alanında 6 bin kişilik kompleks kuruldu

Katılımın yüksek olması beklenen CHP İstanbul İl Başkanlığı kongresinin sloganını “İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” olarak belirledi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 11:00’da başlayacak kongre için merkezin açık hava etkinlik alanında 6 bin kişilik kapasiteye sahip dev kompleks kuruldu. Kongreye gelenler, 120 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde kapalı alanı ile yeme-içme ve açık hava alanları dahil olmak üzere geniş bir sahada kurulan komplekste ağırlanacak.

KONGREDE İL YÖNETİMİ BELİRLENECEK

CHP’nin önceki dönem genel başkanlarından Altan Öymen’in divan başkanı görevini üstleneceği kongreye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

677 il delegesi oy kullanacağı kongredeki seçimlerde, delegelerin oylarıyla CHP’nin İstanbul İl Başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri belirlenecek. kongredeki seçilen yönetim 2 yıl süreyle görev yapacak.

SİYASİ PARTİLER VE ÖZEL KONUKLAR DAVETLİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 37. Olağan İstanbul İl Kongresi’ne Ak Parti İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, HDP ve diğer birçok siyasi partinin de davet edildiğini duyurdu.

Kongreye davet edilenler arasında konsoloslar, büyükelçiler, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler, iş insanları, sendika ve meslek örgütü temsilcileri ile belediye başkanları da bulunuyor.

BEYOĞLU İLÇE SEÇİM KURULUNDAN İTİRAZ KARARI ÇIKTI

Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu, 9 Şubat 2020 Pazar yapılacak olan CHP İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin şikayeti değerlendirmek üzere yaptığı toplantıdan karar çıktı. Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu toplantıda kongrenin çadırda yapılabileceğine karar verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan İstanbul İl programı:

11.00 Açılış

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

11.10 – Kongre divanının oluşturulması

11.30 – Divan Başkanının konuşması

11.45 – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması

12.30 – Çalışma ve hesap raporunun okunması

13.30 – Delegelerin konuşmaları

Aday yada adayların konuşması sonrasında yönetimin belirleneceği seçim yapılacak

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.