Hoşgeldiniz  

CHP İstanbul İl Başkanlığı Adaylığına İsimler Öne Çıkıyor

admin | 14 Ocak 2020 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Kongre tarihi yaklaştıkça, CHP İstanbul İl Başkanlığı adaylığı için öne çıkanlardan farklı isimler kulislerde dile getirilmeye başlanırken, dikkatler 3 isim üzerinde yoğunlaşıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçimli kongrenin Şubat ortasında yapılacağı açıklanan CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışında öne çıkanlar arasında ilk sıralarda halen başkanlık görevini yürüten Canan Kaftancıoğlu yer alıyor.

Yine CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışında öne çıkan isimler arasında mevcut yönetime muhalif grupların desteklediği önceki dönem İl Başkanı Cemal Canpolat da yer alıyor.

Bu iki güçlü adayı ise bir başka adı geçen isim ise Eren Erdem. Erdem, milletvekili sırasında FETÖ terör örgütüne yardım suçlaması ile 29 Haziran 2018’de tutuklananmış ve 2019 yılı sonunda tahliye olmuştu.

İstanbul il başkanını belirleyecek 600 delegeni belirlendiği İlçe kongrelerinin tamamlanmasından sonra Nisan ayı ortasında yapılması beklenen CHP 37. Olağan Kurultay öncesi, gözler kurultayda etkili olacak İstanbul İl Başkanlığı kongresine çevrildi.

2017’de yapılan İl kongresinde İstanbul İl Başkanlığı’nı 8 oy farkla kaybeden eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, kongre hazırlıklarına başladığı belirtiliyor.

İlçe kongrelerinde seçilecek delegelerden gelecek talebin sonucuna göre CHP İstanbul İl Başkanlığı adayı olması beklenen Parti Meclisi (PM) üyesi Eren Erdem, tahliye sonrası teşekkür amacı ile ilçeleri dolaşmasında bu beklentinin oluştuğu söyleniyor.

Bu üç isim dışında adaylıkta adı geçenler arasında Necdet Saraç, Gülay Yedekçi, Çetin Soysal gibi isimler yer alıyor.

CHP Genel Merkezi’nin 37. Olağan Kurultay’da belirleyici olan diğer büyük illerden İzmir’de mevcut başkan Deniz Yücel ile devam eğiliminde olduğu ifade edilirken, Ankara il başkanlığı için mevcut Rıfkı Güvener’in yanı sıra Ali Hikmet Akıllı, Umut Akdoğan ve Ayhan Yalçınkaya kulislerde konuşulan isimler arasında yer alıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.