Hoşgeldiniz  

CHP Başakşehirlilerin Şelale Park’ını Geri Aldı

admin | 25 Şubat 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

AK Partili Başakşehir Belediyesi’nin Başakşehir’in en önemli yeşil alanı Şelale Park’ı imara açma girişimine Başakşehirlilerin hukuk mücadelesi sonucu yargı bir kez daha “dur” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın da aralarında olduğu Başakşehirlilerin hukuk mücadelesi sonuç verdi. Başakşehir’in en önemli yeşil alanı talan edilmekten kurtuldu. Danıştay 6. Dairesi tarafından onanan; ancak Başakşehir Belediyesi’nin ‘Karar Düzeltme’ talebiyle bir kez daha uzatılan dosyada mahkeme, ‘Kararın Düzeltilmesi İşleminin Reddi Gerektiğine’’ hükmetti.

CHP’Lİ KARABAT PEŞİNİ BIRAKMADI

Başakşehir Belediyesi’nin bölge halkının itirazlarına rağmen yıllardır adım adım imara açtığı  “gölet alanı” 2012 yılında, Şelale Park içindeki belirli bir alanın Başakşehir Belediyesi tarafından RE Grup adlı firmaya kiralandı. Bunun üzerine park içinde yapı yoğunluğu sınırının aşıldığı gerekçesiyle hukuki mücadele başlatıldı.

CHP Milletvekili Özgür Karabat, CHP’li Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar, Abdulhadi Akmugan, Ayhan Geygel ve Kazım Özeren’den oluşan davacılar, ısrarlı mücadele sonucunda park alanındaki rant anlayışını durdular.

CHP’li Karabat, milletvekili olmadan önce yürüttüğü mücadeleyi, TBMM’de de devam ettirerek konuyu gündemde tutmuş, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında AKP’li Başakşehir Belediyesi’ne hukuki kararlara uyma çağrısında bulunmuştu.

 ŞELALE PARK CHP’DEN BAŞAKŞEHİRLİLERE ARMAĞAN

Dava sonucunu değerlendiren Karabat, “Yıllardır sürdürdüğümüz çevre ve hukuk mücadelesi bir kez daha yargı makamlarınca haklı bulunmuştur. Gölet bölgesi, belediyenin rant alanı değil, tüm Başakşehirlilerin ve İstanbulluların yaşam alanı olarak tescil edilmiştir. Başakşehir belediyesi mahkeme kararının gereğini yapmak zorundadır.” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.