Hoşgeldiniz  

CHP Ataşehir’e İlk Aday Günel: ‘Ortak Akılla Hareket Edeceğiz’

admin | 12 Kasım 2019 | Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Kurultay takvimi işlemeye başladığı CHP’de Ataşehir İlçe kongresi öncesi İlçe Başkanlığı adaylığını ilk açıklayan Cem Uğur Günel, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığına Genç Aday: Cem Uğur Günel

Muhtemelen Aralık ayı sonlarına doğru yapılacak olan CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı seçiminde İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan 33 yaşındaki Cem Uğur Günel, yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Belediyedeki görevinden aday olduğu için istifa ettiğini, amacının İlçe örgütüyle beraber iç içe olabilmek ve 450 bin nüfuslu Ataşehir’i ve yurttaşlarımızı bu sürece katabilmek olduğunu söyledi.

Başkan seçilirse şeffaf ve katılımcı bir çalışma ortamını oluşturacağını söyleyen Cem Uğur Günel, son söz örgütündür. Örgütün tecelli edecek olan iradesine herkesin saygı duyması gerekir diyerek açıklamalarına şöyle devam etti.

“ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİNDE ÇALMADIK KAPI, SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ”

Ataşehir’i Ataşehirlilerle yönetmek istiyoruz ve bunu da gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bunu da şu gözlemlerimizden çıkardık; Ataşehirli birçok yurttaşımızda bir boşluk var. Siyasi parti anlamında Ataşehirli birçok yurttaşımızın siyasi partiye üyeliği ve siyasi parti tercihlerinde bir arayış ve kararsızlığı söz konusu. Bizlerde bu söz konusu arayış ve kararsızlığı gidermek amacıyla bu boşluğu doldurmuş olacağız. Ataşehir’in 17 mahallesinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Partimizin iktidar yolunu ve önünü Ataşehir ‘deki çalışmalarımızla açmak ve kolaylaştırmak istiyor ve bu süreci Ataşehir ‘de başlatmak ve İktidar ateşini burada yakmak istiyoruz. Bu konuda inançlı ve kararlıyız. 20 Kişilik gönüllü bir ekibimiz var.

“İNANIYORUZ DEĞİŞİM OLACAK, DEĞİŞİM GÜZEL ŞEYLER GETİRECEK”

Ataşehir’e hizmet amacıyla hem yerel yönetimimizi güçlendirecek hemde partimizin bayrağını daha da ileri taşıyacak 450 bin yurttaşımıza fayda sağlayacak 55 projemiz var. Bu projelerle Ataşehir’imize hizmet için talip olmak bize güç veriyor ve bu projelerimizle Ataşehirimiz daha da güzel olacak. Zaten bu süreci ilerleyen zamanlarda göreceksiniz. İnanıyoruz değişim olacak, değişim güzel şeyler getirecek. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile bir değişim yaşadık. Ataşehir’de de belediyemiz ve partimiz işbirliğiyle çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz.  Ataşehir’den başlayarak bundan sonraki süreçlerde İstanbul ve Türkiye genelinde partimizi iktidar yapmak için en iyi şekilde çalışarak gayret göstereceğiz ve bu konuda çok umutluyuz.

“SİYASET UZUN SOLUKLUDUR”

Rakipleriniz güçlü sorusu üzerine Cem Uğur Günel; “Bugüne kadar partimizin bayrağını bu noktalara taşıyan, geçmişten günümüze tüm yönetimimize başarılar diliyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Mevcut İlçe Başkanımız Hakkı Altınkaynak başta olmak üzere aday olan tüm rakiplerimize başarılar diliyor, seçimde Ataşehirimizin ve partimizin kazanan taraf olmasını diliyorum.  Siyaset uzun solukludur, bu uzun süreçte herkese başarılar temennisinde bulunuyorum ” dedi.

“ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ”

Projelerle ilgili sorular üzerine bu süreçte yönetimimiz, basın ve yurttaşlarımızı da süreçlere katarak adım adım açıklamalarımız olacak. Amacımız ortak akıl ve hareket ile Ataşehirimizin bütün sorunlarını el birliği ile çözmek ve bu bahsettiğimiz projeleri hayata geçirmek.  Mahalle Delegelerini sadece seçimde hatırlamayacağız, bu süreçte Ataşehirimizin ve partimizin sorunlarını aynı masa etrafında konuşarak çözeceğiz. CHP İlçe yöneticileri ne ise mahalle delegelerimizde aynı masa etrafında çözümler noktasında yer alacak ve söz hakkı olacak. Kadınlarımızın gençlerimizin daha fazla katılım sağlaması amacıyla kadın, gençlik kotalarımızı ilçe yönetimi listesi oluştururken özellikle dikkat edeceğiz. Bu partide gençlerimiz ve kadınlarımızın ciddi emekleri ve gayretleri söz konusu. Onları görmezden gelmek partimize zarar verir. O nedenle gençlik ve kadın kotalarını eşit ve adil yönetim anlayışı ile listemize yansıtacağız. %30’luk kota olayına da her zaman karşı çıkmışımdır. Kadın ve erkekler eşittir. Yönetimimizde gençler ve kadınlar ile başarılı çalışmalara imza atmak istiyoruz. Güzel bir sonuç alacağımıza inanıyoruz, partimizi gençlerimizle ve kadınlarımızla iktidara taşıyacağız.

“PARTİMİZİ TÜRKİYE’DE İKTİDAR YAPMAK EN BÜYÜK AMACIMIZ”

Bugüne kadar tüm yönetimlerimiz Ataşehir’de en iyi şekilde partimizi temsil etmiş ve mücadele etmiştir. Bizim buradaki temel amacımız kötülemek değil, partimizi daha iyi noktaya taşımak ve partililerimizin tamamını bu sürece dahil edebilmek. Unutmamak gerekir, iktidar olabilmek için çok çalışmalı ve bu konuda en iyi şekilde gayret göstermeliyiz. Bizim amacımızda partimizi genciyle, kadınıyla, yaşlısıyla Türkiye genelinde iktidar yapmak.

“ÇALIŞMALARIMIZA EN DÜŞÜK OY ALDIĞIMIZ MAHALLELERDEN BAŞLAYACAĞIZ”

Partililerimiz bize yetki verdiği zaman geçtiğimiz seçimlerde en düşük oy aldığımız örneğin Ferhatpaşa mahallesi’nden çalışmalarımıza başlıyacağız. Halkımızın kapısını çalarak, onlara dokunacağız. Sorunlarımızı konuşacağız, yerel yönetim – ilçe yönetimi işbirliğiyle çözümü için gayret göstereceğiz. Ataşehirimizin 17 mahallesi’ndeki sorunları halkımıza dokunarak, sorarak karşılıklı istişare ederek çözeceğiz. Eğer biz dokunarak çalışırsak sorunlar biter.

“HEDEFLERİMİZ HERKESE DOKUNABİLMEK”

31 Mart ve 23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının da örnek gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Cem Uğur Günel, birçok partilimiz İstanbul’da yıllar sonra iktidar olacağımızı düşünmüyordu. Ama çalışarak, inanarak kazandık. Dokunmazsak, inanmazsak, çalışmazsak, mücadele ve gayret göstermezsek başaramayız. Önce kendimize inanacağız ve inanarak yakın zamandaki seçimleri değil her an seçim olacak gibi temkinli ve hazırlıklı olacağız. Yetimin, garibin, fakirin yanında olacağız. Ekmeği beraber bölüşeceğiz, aynı kâseden çorbayı birlikte kaşıklayabileceğiz. Hedeflerimiz herkese dokunabilmek.

CHP Genel Merkezi tarafından partilere gönderilen genelge ile ilgili soru üzerine değerlendirme de bulunan Cem Uğur Günel son olarak; “Partimizin bir neferi  olarak gerçek emekçilerimizin parti de söz sahibi olabilmesi çok önemli. Özellikle bu genelge ile partimizin önü daha da açılacak. Bu durum bizim için gurur verici” ifadelerini kullandı.

CEM UĞUR GÜNEL KİMDİR?

Aslen Gümüşhaneli bir ailenin çocuğu olarak 1986 yılında İstanbul’da doğdu. 2009 Yılına kadar Ümraniye sınırlarında bulunan 2008 Ağustos ayında İlçe olan Ataşehir’e bağlı Yenişehir mahallesi’nde ikamet etmektedir. 2009’da Ataşehir Belediyesi’nin kurulması ile birlikte 04.11.2019 tarihine kadar Ataşehir Belediyesi’nin çeşitli müdürlüklerinde görev yaptı. Temiz siyaset mücadelesi anlayışı nedeniyle 5.Olağan Kongre kapsamında CHP’den Ataşehir İlçe Başkanlığı adaylığı için belediyedeki görevinden istifa etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.